Politie Zuid-Holland-Zuid

22/12 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

22-12-2003 - Persberichten District II

GASLUCHT
GORINCHEM- Zes woningen aan de Tiende Penninglaan zijn tijdelijk ontruimd geweest. Op maandagmiddag 22 december werd een gaslucht waargenomen in de kelder. De brandweer kwam ter plaatse en verrichtte een meting. Er werd een te hoge concentratie gas gemeten. Uit voorzorg werden 6 woningen ontruimd. Na enige tijd bleek dat de gasbarbecue was gaan lekken. De bewoners zijn inmiddels weer thuis.

INBREKER OVERLOPEN
ALBLASSERDAM- Een 30-jarige vrouw heeft een inbreker overlopen. Deze vrouw kwam op maandagmorgen 22 december naar beneden lopen in haar woning aan de Wilde Woutstraat. Vanuit haar woonkamer zag ze een inbreker in de keuken staan. De vrouw begon te gillen en te slaan op de glazen tussendeur. De inbreker verliet de woning toen via het uitzetraampje van de woning. De vrouw hield wat snijwonden aan haar handen over aan het incident. Zij moest behandeld worden door de dokter. De inbrekers heeft geen kans gehad om buit te maken.

VROUW AANGEHOUDEN NA AANRIJDING
GORINCHEM- Een 32-jarige vrouw uit Gorinchem is aangehouden. Deze vrouw reed op zondagavond 21 december over de A15 noordbaan. Voor haar reed een 48-jarige automobilist uit Halsteren. De vrouw botste tegen deze auto op zonder dat er daar aanleiding voor was. Ook botste zij hierna tegen de vangrail. Niemand raakte gewond. Wel liepen beide voertuigen schade op. De vrouw weigerde uit haar auto te komen om gegevens met de automobilist uit te wisselen. Toen de politie kwam, bleef zij dit volhouden. Zij weigerde haar raam of portier te openen. De vrouw gedroeg zich eigenaardig. Omdat de politie wilde voorkomen dat de vrouw de weg weer zou opgaan, sloeg zij een ruit van de auto in om zo de auto te kunnen openen. Hierop kon de vrouw worden aangehouden.

VUURWERK
ARKEL- Drie jongens worden op maandagmiddag 22 december ontboden op het politiebureau. In de nacht van zondag op maandag 22 december liepen deze 15-jarige jongen uit Den Bosch, 15-jarige jongen uit Giessenburg en 14-jarige jongen uit Arkel over de Stationsweg. 1 van de jongens liep met een bivakmuts op. Een andere jongen had vuurwerk bij zich en een spuitbusje met verf. De politie schreef een bekeuring uit voor het voorhanden hebben van vuurwerk. Toen de politie wegreed zagen ze op de rijbaan van de Stationsweg met verf een beledigende tekst staan. De jongens werden niet aangehouden maar moeten vandaag op het politiebureau komen om een verklaring af te leggen.