2e persbericht van maandag 22 december 2003

Eindhoven 22-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na diefstal

Zondagmiddag om 15.35 uur zijn er op de Antoon Coolenlaan twee inwoners van Eindhoven van 12 en 14 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht met een eerder weggenomen kluissleutel, geld en andere spullen uit een kluisje te hebben weggenomen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor overgedragen aan de ouders.

Eindhoven: Onder invloed

Maandagmiddag om 13.15 uur is in de Edisonstraat een 60-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Tijdens een ademtest blies de man 1,40 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeersmaatregelen Winkelcentrum Woensel

De politie neemt maatregelen om op woensdag 24 november de verwachte verkeersdrukte rond Winkelcentrum Woensel tegen te gaan. Het is dan niet alleen de laatste winkeldag voor Kerstmis, maar ook een marktdag; traditioneel een erg drukke dag die voor veel verkeersoverlast zorgt. De maatregel houdt in dat verkeer tussen 8.00 en 18.00 uur alleen rechtsaf de parkeerterreinen af mag rijden. Politiemensen zullen controleren of weggebruikers zich aan de regels houden. Het verkeer mag de parkeerterreinen overigens wel van twee kanten op rijden.

Eindhoven: Raam politiebureau kapot gegooid

De politie is op zoek naar mensen die hebben gezien wie het afgelopen weekeinde een raam van het politiebureau aan de Noord Brabantlaan kapot heeft gegooid. Dat is gebeurd tussen vrijdagavond 18.00 uur en maandagochtend 11.00 uur. Het gaat om een raam van ongeveer 70 cm. x 200 cm. aan de voorkant van het gebouw. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Helmond: Sigarettenautomaat gestolen

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een horecazaak aan de Piet Heinstraat. De voordeur werd opengebroken. De daders hebben een sigarettenautomaat meegenomen.

Helmond: Diefstal uit een bedrijf

Uit een bedrijf aan de Engelseweg is maandagnacht tussen 3.52 uur en 4.00 uur een blauw/paarse mountainbike weggenomen. Men kwam binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde. De bewoner werd wakker van het alarm.

Helmond: Diefstal paardenzadels

Tussen zaterdagavond 18.45 uur en zondagmiddag 16.30 uur is er ingebroken in een stal achter een woning aan de Kaldersedijk. Men kwam in de stal door verbreking van een raam. Uit de stal zijn drie rijzadels weggenomen.

Helmond: Inbraak in een woning

In een woning aan de Overhorst is maandagmorgen tussen 0.30 uur en 8.30 uur ingebroken. Men kwam binnen door aan de achterzijde van de woning een ruit te verwijderen. Uit de woning zijn o.m. een klok, twee fotocameras en een handtas met inhoud weggenomen.

Helmond: Diefstal en vernieling

Bij een bedrijf aan de Varenschut zijn tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagmorgen 08.30 uur vijf personenautos vernield door het openbreken van een deur en het vernielen van enkele ramen. Uit een auto is een navigatiesysteem weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Inbraak in een bedrijf

In een bedrijf aan de Binnendijk is tussen zaterdag 12.00 uur en maandag 3.45 uur ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde. Uit het bedrijf zijn een bestelauto (merk Fiat, type Scudo, kleur rood, voorzien van het kenteken 95-VT-PK), een GSM en een laptop weggenomen.

Best: Man mishandeld

Op de Spinnerstraat is vrijdagavond een man van 23 jaar uit Best mishandeld. Toen hij op zijn bromfiets op de Spinnerstraat reed, moest hij ter hoogte van de wegversmalling stoppen voor twee autos die daar stil stonden; één van de twee had geen lichten aan. De man maakte duidelijk dat hij er niet door kon met zijn brommer. Op dat moment stapte er een man met een stok uit één van de autos. De 23-jarige man rende weg, waarna de man met de stok de brommer omver duwde. Toen de benadeelde weer terugliep naar zijn brommer, kreeg hij een klap met de stok. Op dat moment kwamen er twee jongens uit de andere auto, waarvan er één pap riep. Toen omwonenden kwamen kijken wat er aan de hand was, stapten de drie mannen weer in de twee autos en gingen er vandoor. De man die heeft geslagen is tussen de 45 en 60 jaar oud en heeft een blanke huid. Getuigen die iets hebben gezien, kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Asten: Vogels uit volière gestolen

Tussen zaterdagavond en maandagmorgen zijn uit een volière achter een woning aan de Buizerdweg in Asten veertien vogels gestolen. Een slot van de volière werd opengebroken. Er zijn twee mandarijnspreeuwen, twee mozambiquesijzen, twee witkuifgaaien, drie barmsijzen, een pagadospreeuw, een putter, twee goudvinken en een spreeuw gestolen.

Asten: Inbraak in een loods

Tussen zondagmiddag 14.00 uur en maandagmorgen 7.30 uur is er ingebroken in een loods aan de Bonksel. Men kwam binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde van de loods. Uit de loods zijn diverse elektrische gereedschappen weggenomen. Van een, in de loods staande bestelbus, werd een ruit vernield.

Beek en Donk: Diefstal bestelauto

Vanaf de Schoolstraat is tussen zondagavond 18.00 uur en maandagmorgen 6.30 uur een bestelauto, merk Mercedes Benz, type 310D-XI, kleur wit, voorzien van het kenteken VP-33-NG, met daarin diverse gereedschappen, weggenomen.

Nuenen: Smeedijzeren hekwerk weggenomen.

Tussen zondagavond 23.00 uur en maandagmorgen 7.00 uur is er vanaf de voorzijde van een woning aan de Steenbroeken een handgemaakt smeedijzeren hekwerk gedemonteerd en weggenomen.