Hagemeyer

PERSBERICHT

Hagemeyer maakt het volgende bekend:
Naar aanleiding van het door de vennootschap uitgegeven Explanatory Memorandum heeft het Bestuur van Stichting Administratiekantoor Preferente Aandelen Hagemeyer ("de Stichting") Hagemeyer laten weten voornemens te zijn om de administratievoorwaarden van de Stichting te wijzigen. Het Bestuur van de Stichting heeft aan Hagemeyer gevraagd om de hiervoor benodigde goedkeuring te verlenen. Hagemeyer heeft aan dit verzoek gehoor gegeven.

Het doel van de wijziging van de administratievoorwaarden is het opheffen van de hierin opgenomen beperking in de uitoefening van het stemrecht. In de administratievoorwaarden is bepaald dat de Stichting beperkt is tot het uitbrengen van 1/15 van het aantal aan de door de Stichting gehouden preferente aandelen verbonden stemmen. Deze beperking was ingegeven door het in 1995 bestaande aanzienlijke verschil tussen de beurskoers van een gewoon aandeel en de waarde van de inbreng van een preferent aandeel. Het Bestuur van de Stichting is van oordeel dat deze situatie zich niet meer voordoet en dat derhalve deze beperking dient te worden opgeheven.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit twee onafhankelijke leden, de heren Ir. S.D. de Bree (voorzitter) en Drs. J.L. Brentjens en als derde lid de heer Mr R. ter Haar, vertegenwoordiger van de Vennootschap.

Het doel van de Stichting is om op de door haar gehouden preferente aandelen Hagemeyer op zodanige wijze het stemrecht uit te oefenen dat de belangen van Hagemeyer en van de ondernemingen die door Hagemeyer en de met Hagemeyer verbonden vennootschappen in stand worden gehouden en alle daarbij betrokkenen, zo goed mogelijk worden gewaarborgd.

In het door Hagemeyer N.V. uitgegeven Explanatory Memorandum d.d. 11 december 2003 is onder Hoofdstuk 5, Grootste Aandeelhouders, de hierboven genoemde beperking in de uitoefening van het stemrecht beschreven en is aangegeven dat de Stichting als houdster van 19,03% van het geplaatste kapitaal Hagemeyer overeenkomstig deze beperking in de uitoefening van het stemrecht slechts gerechtigd is om op 1,3% van Hagemeyers stemgerechtigde aandelen haar stemrecht uit te brengen. Als gevolg van de wijziging van de administratievoorwaarden heeft de Stichting het recht om te besluiten om op 19,03% van het geplaatste kapitaal Hagemeyer stemrecht uit te oefenen.

---

Bij goedkeuring door de aandeelhoudersvergadering op 9 januari 2004 van de in het Explanatory Memorandum voorgestelde transactie, zullen de preferente aandelen worden omgezet in gewone aandelen.

Naarden, 23 december 2003
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur




Hagemeyer