Politie Friesland

Politieberichten van 22/12 (13.00) t/m 23/12 (07.00)

Fryslân 23-12-2003 - Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 - 8844.

Dokkum: winkeldief aangehouden
Maandag om 17.30 uur nam een 48-jarige inwoner van Dokkum een kaas met een waarde van 8,14 euro weg uit een winkel aan de Walddyk. De man had de kaas onder zijn jas verstopt en had niet afgerekend. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoner van Dokkum.

Heerenveen: winkeldief aangehouden
Maandag om 19.00 uur nam een 37-jarige inwoner van Leeuwarden een spiegel, ter grootte van 72 x 104 cm, weg uit een winkel aan de Sieversstraat. De man ging er, met de spiegel, vandoor op de fiets. Toen de politie van de verkoopster het signalement hoorde, wist de politie welk persoon bij het signalement hoorde. De man is daarop in een woning in Heerenveen aangehouden. In de woning werd de spiegel aangetroffen. De man is aangehouden en de spiegel is in beslag genomen.

Schiermonnikoog: driemaal proces-verbaal
Maandagavond zag de politie dat een 48-jarige inwoner van Middenmeer zijn honden niet had aangelijnd. Na een waarschuwing lijnde de man de honden aan. Om 20.35 werd de man weer gezien in het parkje achter de kerk, hij had de honden weer losgelaten. Hierop kreeg de man een proces-verbaal. Hierop werd de man boos, hij begon te schelden en weigerde mee te werken. De man werd geboeid overgebracht naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal voor de loslopende honden, voor het niet voldoen aan bevel of vordering en voor wederspannigheid.

Leeuwarden: verlichtingscontrole
Maandag tussen 19.00 en 21.00 uur werd door vier medewerkers van het team verkeer van het district Midden Fryslân een verlichtingscontrole gehouden op de Jelsumerstraat. In totaal werden 47 fietsers bekeurd omdat zij geen deugdelijke verlichting voerden.

Gorredijk: auto in de sloot
Maandag om m19.15 uur reed een 42-jarige automobilist uit De Knipe over De Leijen. De weg was bedekt met sneeuw. Gekomen bij een bocht, verloor de vrouw, waarschijnlijk door het gladde wegdek, de macht over het stuur. Hierbij reed ze rechtdoor de rechts van de rijbaan gelegen sloot in. De bestuursters is ongedeerd uit de auto gekropen, de auto is, met enige moeite, afgesleept.

Grou: vuurwerk
Maandag om 19.50 uur werd een 18-jarige inwoner van Grou betrapt op het afsteken van vuurwerk op de Skaverij. Bij hem thuis trof de politie nog eens 80 strijkers en 50 nepstrijkers aan. Nader onderzoek leverde nog eens 100 strijkers op, enkele lawinepijlen, 100 astronauten en 56 voetzoekers. De man deed afstand van het vuurwerk.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag om 01.00 uur werd een 38-jarige automobiliste uit Leeuwarden gecontroleerd op de Carel Fabritiusstraat. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 285 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Drachten: nodeloos bellen met 112
Dinsdag omstreeks 00.20 uur werd een 38-jarige inwoner van Drachten mishandeld op de Noordkade. Hij had een klap van een man gekregen. De politie heeft daarop een bezoekje gebracht aan een nabijgelegen horecagelegenheid. Hier bleek de dader niet te zijn. Hierop werd het slachtoffer, dat een gezwollen linkeroog had, geadviseerd aangifte te doen. Later op de avond/ochtend, omstreeks 06.20 uur, bleek dat het slachtoffer, vanuit zijn huis, in totaal 23 maal met 112 had gebeld. Hierop is de man aangehouden, omdat hij meerdere malen, zonder noodzaak, 112 had gebeld tussen 05.43 en 6.20 uur. De man is overgebracht naar het bureau.