EMAG

Moeilijkste woorden uit de media van 2003 in boekvorm

digitaal dagblaadje lanceert eerste editie gedrukt jaarboekje

Moeilijkste woorden uit de media van 2003 in boekvorm verschenen

Een vierkoppige redactie verrijkt sinds 1 juni 2002 het Nederlandse taalgebied met een (gratis) digitaal dagblaadje: KriQ. KriQ heeft een trouwe schare van ruim 10.000 taalliefhebbende abonnees.Elke werkdag stuurt de kriQ-redactie een mailbericht met een actueel, grappig of moeilijk woord uit recent verschenen dagbladen en tijdschriften. Context, uitspraak en betekenis zijn binnen tien seconden te lezen. Volgens de redactie 'krikken lezers hun IQ op in een handomdraai'.

KriQ is bedoeld voor iedereen die op een leuke manier slimmer wil worden en die regelmatig zijn e-mail leest. Wetenschappelijk is bewezen: hoe meer woorden de mens kent, hoe slimmer hij is. Uitgever eMAG toont op een speelse manier aan hoe dynamisch, rijk, boeiend en vooral leuk onze taal is. Een ding maakt KriQ dagelijks duidelijk, onze taal is voortdurend in beweging.

De woorden die de redactie uitkiest zijn altijd opvallend. Grofweg zijn er drie categorieën KriQ woorden. Ze zijn actueel, grappig of moeilijk. Naast het woord, de betekenis en de uitspraak, staat in elke KriQ-editie ook altijd de context waarin het woord gebruikt is. Dat kan een artikel uit de krant of een tijdschrift zijn, maar soms ook een uitspraak op TV of radio.

Aanmelden kan snel en kosteloos via www.kriq.nl. Lezers kunnen zich elk moment ook weer afmelden.

Uit alle verschenen edities in 2003 tot en met medio december heeft de redactie een selectie gemaakt van 101 moeilijke woorden. Ze zijn gebundeld in de gedrukte jaaruitgave kriQ 2003. Dit kloeke boekje is uitsluitend los te bestellen voor 13,50 via www.kriq.nl.

Noot voor de redactie (