Vlaamse overheid

LANDUYT sluit overeenkomst met Antwerpen over "Rubens 2004"

Renaat LANDUYT, minister vice-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, sluit een overeenkomst met de organisatoren van Rubens 2004 Antwerpen Open, de stad Antwerpen-Toerisme Antwerpen en Toerisme Vlaanderen.

'Rubens 2004' staat voor een totaalproject, dat een geheel van tentoonstellingen omvat die van maart tot september 2004 in Antwerpen plaatsvinden. Bijkomend wordt iedereen er aan herinnerd dat Antwerpen dé Rubensstad is en dat 'Rubens 2004' dus meer zal zijn dan een tijdelijk evenement.

"Dit project heeft internationale uitstraling en het is dan ook belangrijk dat Vlamingen, maar ook toeristen in het buitenland hiervan op de hoogte zijn, zodat ze zin krijgen om een daguitstap of bij voorkeur een meerdaags verblijf in Antwerpen te plannen. Het evenement is immers niet beperkt tot een tentoonstelling in een museum, maar wordt geïntegreerd in de hele stad," aldus LANDUYT.

De verschillende partijen verbinden er zich dan ook toe om actief samen te werken op het vlak van de nationale en voornamelijk internationale marketing van Rubens 2004. LANDUYT maakt hiervoor in 2003 en 2004 via Toerisme Vlaanderen 175.000 euro vrij. De stad Antwerpen heeft voor de promotionele ondersteuning van het project in 2003 en 2004 een budget van 236.000 euro voorzien. Toerisme Vlaanderen stelt ook zijn expertise, ervaring en buitenlandse kantoren ter beschikking. De prioritaire aandacht gaat naar de buurlanden en naar Spanje.

Met deze evenementen wil minister LANDUYT het cultuurtoerisme in Vlaanderen verder uitbouwen. "Vlaanderen is op dat vlak uniek, op een kleine oppervlakte is er een uitzonderlijke concentratie van steden met een uitzonderlijk gevarieerd kunst- en cultuuraanbod. Grote culturele evenementen zorgen daarbij steeds voor een extra aantrekkingskracht voor de Vlaamse kunststeden," besluit LANDUYT.

info : Griet De Prest , woordvoerder van minister Landuyt - tel. (02) 553 25 60

e-mail: persdienst.landuyt@vlaanderen.be


---