Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten van 23 december 2003

B&W-belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

ConneXXion krijgt bevoegdheid tot optreden op tramhalte Cityplaza (2003/11931)
Door diverse mensen en instellingen wordt er sinds enige tijd overlast ervaren in, op en rond Cityplaza. In juli 2003 is er door het college een werkgroep in het leven geroepen om te werken aan oplossingen. In deze werkgroep participeren - naast een aantal ambtenaren van de gemeente - de politie, SWN, Connexxion, de stadswacht, Corio, de Kom en bewoners. Eén van de oplossingen ligt in verruimen van de bevoegdheden van de medewerkers Veiligheid, Informatie en Control (VIC) van Connexxion. Momenteel hebben ze op de perrons van de tramhalte Cityplaza niet bevoegdheid op te treden, terwijl ze die bevoegdheid op de perrons van andere tramhaltes wél hebben. Dat komt doordat de andere haltes in eigendom en in volledig beheer zijn van Connexxion, terwijl de tramhalte van Cityplaza eigendom is van de gemeente Nieuwegein. Het college heeft nu besloten dat de medewerkers VIC op de perrons bij halte Cityplaza dezelfde bevoegdheden krijgen als op de rest van de perrons in Nieuwegein. De medewerkers VIC hebben nu de bevoegdheid ook op de perrons bij halte Cityplaza nu een bijdrage leveren aan de openbare orde en veiligheid, en aan de sociale veiligheid van bewoners en reizigers. Concreet houdt dit in dat ze mensen mogen beboeten als ze zich op het perron schuldig maken aan de volgende zaken: samenscholing, slapen, hinderlijk gedrag, hinderlijk drankgebruik, gebruik van vuurwerk, geluidshinder, verontreiniging, fietsen en wildplassen. Vanaf welke datum de medewerkers VIC daadwerkelijk van hun bevoegdheden gebruik gaan maken, is nog niet bekend.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer
Geen onderwerpen in deze portefeuille.

Portefeuille van wethouder Evert van Linge

Grondverkoop VOF Vreeswijk Noord (2003/13036)
De VOF Vreeswijk Noord heeft het college gevraagd de bouwgrond voor de plandelen Waterhof en Groenhof in bouwfase 1 van Nieuw Vreeswijk op een later tijdstip te leveren. Het college heeft besloten hieraan medewerking te verlenen en de contractuele randvoorwaarden hier op aan te passen. Tevens zal het college medewerking verlenen aan de herontwikkeling van de Waterhof en in overleg de nadere fasering van het totale project verder uit te werken.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

College akkoord met uitwerkingsplan herstructurering Stadsbeheer 2003/13695 Het college heeft ingestemd met het Uitwerkingsplan herstructurering sector Stadsbeheer. Het Uitwerkingsplan bestaat conform het Flankerend Beleid uit deel 1organisatieplan, deel 2 projectplan en deel 3 flankerende maatregelen.

Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Ondernemingsraad. Voor deel 3 wordt instemming gevraagd.
In november 2002 is het college akkoord gegaan met het 'Ontwikkelplan voor de sector Stadsbeheer'. Vervolgens kreeg het management Stadsbeheer de opdracht een Uitwerkingsplan op te stellen. De nieuwe structuur is ingevuld op basis van een visie op Stadsbeheer en informatiebijeenkomsten voor medewerkers, werkoverleggen en persoonlijke gesprekken.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Utrecht betaalt afrekening polder Rijnenburg (2003/13101) De polder Rijnenburg is per 1 januari 2001 ingedeeld bij de gemeente Utrecht. De polder lag daarvoor op het grondgebied van de gemeente Nieuwegein. Alle bezittingen in dit gebied van de gemeente Nieuwegein worden door de gemeente Utrecht vergoed. De afrekening heeft een tijd op zich laten wachten, maar wordt thans uitbetaald door de gemeente Utrecht. Het college heeft kennis genomen van de brief waarin het college van Utrecht de betaling aankondigt.

(*) Het presidium is een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, bestaande uit burgemeester, vijf raadsleden en de raadsgriffier. Het presidium doet een voorstel aan de gemeenteraad en de raadscommissies welke stukken op welke wijze behandeld worden in hun vergadering.

(Deze B&W Belicht bevat waarschijnlijk niet de samenvattingen van álle openbare besluiten van de laatste collegevergadering. Ook staan in deze B&W Belicht waarschijnlijk enkele samenvattingen van besluiten uit éérdere collegevergaderingen. De publicatie van een samenvatting in B&W Belicht wordt namelijk regelmatig één of twee weken uitgesteld, omdat de gemeente eerst direct betrokkenen wil inlichten over het besluit. Daarmee wordt voorkomen dat direct betrokkenen via de pers worden geïnformeerd over besluiten die hen heel direct aangaan.)

Invoerdatum 23-12-2003