Politie Amsterdam-Amstelland

Ruilen kleding ontmaskert heler

23-12-2003. Maandagmiddag werd een 32-jarige Amsterdammer gearresteerd die bij een groot warenhuis in de binnenstad gestolen kleding kwam ruilen. Afgelopen zondag had een klant uit Friesland zich gemeld bij de klantenservice van het bedrijf waar hij net een uitgebreide garderobe had aangeschaft met de mededeling, dat al zijn nieuwe goed inclusief de bon uit zijn geparkeerde auto was gestolen. Hij liet beschrijving en maten achter en ging naar huis. Groot was de verbazing van een beveiligingsmedewerker die maandag ontdekte dat er een klant verscheen die exact de hoeveelheid kleding kwam ruilen die eerder was ontvreemd. Zelfs de maten klopten en het tijdstip op de bon kwam overeen met het moment waarop de kleding door de Fries was afgerekend. De nieuwe eigenaar gaf aan dat de kleren een maatje te groot waren en wilde zijn geld terug. De man werd ingerekend en aan de politie overgedragen. Hij werd ingesloten.

---

Slip na inhaalmanoeuvre

23-12-2003. Een 28-jarige Amsterdammer raakte maandagavond zwaargewond toen hij op de Noordzeeweg bij een inhaalmanoeuvre in de slip raakte. Hij werd daarbij via de middenberm gelanceerd en kwam op de weg voor tegemoetkomend verkeer tegen een lichtmast tot stilstand. Het slachtoffer moest door de brandweer worden bevrijd en werd in een ziekenhuis opgenomen.

---

Auto te water

23-12-2003. Maandagmiddag raakte op het Archimedesplantsoen een auto te water. Bestuurder en passagier wisten zelf het voertuig te verlaten en hielden aan hun avontuur slechts een nat pak over. Een vergissing bij het schakelen zorgde ervoor dat de auto vooruit schoot in plaats van achteruit.

---

Chique hennepplantage

23-12-2003. De politie heeft maandagmiddag rond in de Vondelstraat in Amsterdam een professionele weedplantage aangetroffen. Op dat moment waren er zeven personen bezig de oogst te verwerken. De kwekerij van 600 planten in het statige pand werd ontmanteld en vijf vrouwen en twee mannen in de leeftijd tussen 23 en 50 jaar werden gearresteerd.
---

Kerstkunstrover op heterdaad betrapt

22-12-2003. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 39-jarige kerstkunstrover op heterdaad betrapt bij een inbraak in een tuincentrum aan het Zuideinde. Een oplettende getuige zag de dief 's nachts even na drieën zijn auto volstouwen met beelden afkomstig van het tuincentrum en waarschuwde de politie. Die was snel ter plaatse en wist de gauwdief in de omgeving te traceren. De auto van de man lag vol met geroofde kerstbeelden. De verdachte werd ingerekend en de kunstschatten werden weer bij de gedupeerde afgeleverd.