Politie Drenthe

dinsdagmiddag 23-12-03

Assen 23-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Ongevallen door gladheid
WAPSERVEEN Dinsdagmorgen verloor een 36-jarige man uit Frederiksoord de macht over het stuur. Hij reed met zijn auto over de Butenweg, door een gladde weg lukte het hem niet om op de rijbaan te blijven, hij kwam tot stilstand tegen een boom. De man raakte hierbij niet gewond.

EES Later op de morgen raakte een 52-jarige automobilist uit Exloo ook de macht over het stuur kwijt. De man reed over de Dorpsstraat, deze weg was bedekt met sneeuw. De auto botste tegen een zwerfkei in de berm en raakte daarbij beschadigd.

BEILEN Een 34-jarige automobilist uit Beilen botste tegen een lantarenpaal. De man reed over de Eursingerweg en gleed in een bocht op het besneeuwde wegdek rechtdoor. De auto kwam tegen een lantarenpaal tot stilstand. De man is verder ongedeerd.

ASSEN Automobilist botst tegen stilstaande auto. Een 23-jarige man uit Assen reed met zijn auto over de Lesturgeonstraat richting Talmastraat. Op de straat stond de auto van een 59-jarige man uit Kassel (Duitsland) geparkeerd. De 23-jarige bestuurder zag een auto uit tegengestelde richting komen en week uit, daarbij zag hij te laat dat er een auto geparkeerd stond. Doordat het wegdek glad was, lukt het niet meer om op tijd te stoppen. De man reed achter op de stilstaande auto.

BEILEN De politie is dinsdagmorgen tegen kwart voor elf bij een ongeval geroepen aan de Domoweg. Een 32-jarige man uit Beilen reed over deze weg richting de A28. Hij raakte in de bocht de macht over het stuur kwijt. De weg was glad door sneeuwval en opvriezing, de auto slipte en raakte daarbij een tegenligger. De 43-jarige bestuurder uit Hoogeveen en zijn 36-jarige passagiere uit dezelfde plaats raakten zo bij het ongeval betrokken. De vrouw is met een botbreuk in de hand naar het Bethesda ziekenhuis gebracht.

Politie houdt dader mishandeling aan
ASSEN Een 30-jarige man kon zich niet beheersen, hij mishandelde een 42-jarige vrachtwagenchauffeur. De chauffeur stond met zijn wagen op de Minervalaan, de 30-jarige man kon niet passeren met zijn auto waarop hij de vrachtwagenchauffeur sloeg. De politie heeft de man aangehouden, hij kreeg een dagvaarding.

Jagen zonder geldige papieren
RUINERWOLD De politie heeft maandagavond een 30- jarige jager gecontroleerd bij de Hardenweg. De man kon geen geldige papieren tonen. Daarop heeft hij een boete van 220,- gekregen.

Dana Everts (06- 52554218) verzorgt de persvoorlichting van dinsdag 08.00 uur tot woensdagmorgen 08.00 uur.