2e persbericht van dinsdag 23 december 2003

Eindhoven 23-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aantal overvallen afgenomen

Het aantal overvallen in de politieregio Brabant Zuid-Oost in de eerste helft van dit jaar is gedaald ten opzichte van de eerste zes maanden van 2002. In het eerste half jaar van 2003 vonden er 49 overvallen plaats, tegen 51 in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste zes maanden van 2001 lag het aantal nog op 57. Een overval is "het met geweld, of met dreiging daarmee, wegnemen of afpersen van goederen of geld van personen die zich in een afgeschermde ruimte bevinden, met uitzondering van waardetransport". Hieronder vallen dus geen straatroven of winkeldiefstallen. Landelijk liep het aantal overvallen terug van 1332 naar 1166.

Eindhoven: Man bedreigt agenten

Dinsdag om 12.00 uur is in het politiebureau aan de Koning Arthurlaan een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had maandag rond 17.00 uur twee agenten bedreigd die op de Huizingalaan een snelheidscontrole hielden. Hij werd daar bekeurd, omdat hij 83 km/u reed in plaats van 50 km/u. De man werd toen zo kwaad dat hij kort nadat hij de bekeuring gekregen had terug kwam en de twee controlerende agenten met de dood bedreigde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in tuinhuis

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een tuinhuis bij een woning aan de Advocaat Botsstraat. De deur werd opengebroken. Er zijn een damesfiets en een tafelmodel koelkast gestolen.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

Dinsdagmorgen is in een woning aan de Maaslaan een hennepkwekerij ontmanteld. De 38-jarige bewoner had op de zolder en in een slaapkamer in totaal 334 hennepplanten staan. De planten en de benodigde materialen zijn in beslag genomen en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.