Gemeente De Ronde Venen

Sportieve ingebruikname skatetoestellen 16-12-2003

Op dinsdag 23 december 2003 worden om 13.00 uur drie extra skatetoestellen op het pleintje aan de Zuster den Hertoglaan in Mijdrecht officieel in gebruik genomen. Als het weer het toelaat, zullen de skaters onder het toeziend oog van de sponsors (VSB-fonds en Rabobank) en wethouder Jeugdzaken, Jan van Breukelen, een demonstratie geven van hun sport.

Vorige week zijn aan de Zuster den Hertoglaan te Mijdrecht drie extra skatetoestellen geplaatst. De kosten voor de aanschaf en de plaatsing van deze toestellen zijn betaald door de VSB-fonds en de Rabobank. De skaters hebben er zelf voor gezorgd de sponsoring voor de toestellen rond te krijgen. De gemeente zal zorgen voor het onderhoud.

Op initiatief van skater Robbert Snijder (15) heeft een groep van ongeveer 20 skaters in de leeftijd van 10 tot 25 jaar met medewerking van de Stichting Leefbaarheid, omwonenden benaderd en hen de gelegenheid geboden hun mening over de skatevoorziening op een bewonersavond of schriftelijk kenbaar te maken. Van deze mogelijkheid is door een beperkt aantal bewoners gebruik gemaakt. Uit die gesprekken bleek dat de meeste van hen geen bezwaar hebben tegen het skaten, maar dat een aantal omwonenden wel aangeeft overlast te ondervinden van andere groepen op deze locatie. Die problematiek staat dus los van het skaten. Het college van B&W heeft de schenking door VSB-fonds en Rabobank van harte in ontvangst genomen. Aangezien de extra toestellen op de huidige locatie en binnen de aanwezige hekken geplaatst kunnen worden, blijft het ruimtegebruik van de speelvoorziening ongewijzigd. Op en rond de locatie zullen diverse middelen ingezet worden om te proberen de overlast van de niet-skatende groepen te beperken.