Ingezonden persbericht Stichting Zandunga Tangoproductions nodigt u van harte uit voor haar

Persbijeenkomst

Op Dinsdag 23 december om 15.45 uur in Theater de Meervaart in Amsterdam

Voor het bijwonen van een kijkje in de keuken van de voorstelling El Arte de Amar.

Deze voorstelling beleeft haar officiële première op zaterdag 27 december als openingsvoorstelling van het festival Tangomagia.

Programma:

15.45 uur Ontvangst met koffie

16.00 uur Introductie in de Argentijnse Tango, het festival Tangomagia en de voorstelling El Arte de Amar

door Marijke de Vries, creatief directeur van Tangomagia

16.45 Korte preview van de danstheaterproductie door de Maestro s van het festival

17.00 Afsluiting, gelegenheid voor persoonlijke interviews/foto s en een drankje.

Met El arte de Amar gaat Tangomagia, het internationale Tangofestival in Amsterdam, op zaterdag 27 december spectaculair van start. Deze Argentijns-Nederlandse coproductie is een hedendaagse danstheatershow, geïnspireerd op de 2000 jaar oude poëzie Ars Amatoria van Ovidius. De bijzonder actuele thema s uit dit gedicht gaan over relaties: liefhebben, verleiden en verlaten. In het theaterstuk wordt deze tijdloze puzzel op sensitieve wijze vertolkt. De tango is de uitdrukkingsvorm voor intermenselijke relaties en stelt ons in staat om de thema s van Ovidius op een indringende wijze te verwoorden , aldus Pablo Inza, dramaturg en tangodanser en Marijke de Vries, kunstenares en tangodanseres, die gezamenlijk de artistieke leiding hebben van deze productie. Wij trachten met de kracht en de passie van de tango het spanningsveld tussen een man en een vrouw neer te zetten. Het stuk gaat dus over liefhebben, afstoten, intriges en bedrog .

In deze coproductie worden elementen gebruikt uit moderne dans en de muzikale composities van de Argentijnse componist zijn cross-overs vermengd met moderne tangomuziek. Zelden worden dit soort grote producties voor een festival ontwikkeld en hiermee onderscheidt Tangomagia zich van de andere grote internationale tangofestivals.

De artistieke leiding en ontwikkeling van El Arte de Amar ligt in handen van: Pablo Inza en Marijke de Vries in samenwerking met de dansers, kostuumontwerper, componist en geluidsontwerper en theater De Meervaart.

Aanmelden svp via e-mail op karin@tangomagia.com, via telefoon op nummer 033-4340351 of het antwoordformulier faxen naar nummer 0842235430 (zie bijlage). Graag aangeven met hoeveel personen u komt en of u film- en foto-opnames wilt maken. Voor meer informatie over deze bijeenkomst, de Theaterproductie of over het festival :

Karin Venverloo,

Medewerkster Publiciteit van Tangomagia (www.tangomagia.com) karin@tangomagia.com

033-4340351

Tangomagia Festival wordt onder andere mogelijk gemaakt door Theater de Meervaart, het VSB Fonds, Stichting Doen, de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling te Amsterdam, Maurits van Kattendijke Stichting, Schipholfonds en het NH Barbizon Palace Hotel. Het Prins Claus Fonds ondersteunt de productie van El Arte de Amar