Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave maandag 22 december 2003

* GETUIGENOPROEP STRAATROOF
ROTTERDAM - Donderdagmiddag 18 december jl. omstreeks half twee werden in het Vroezenpark drie 18-jarige jongens uit Rotterdam beroofd van onder meer hun geld. Het drietal werd door twee mannen op een rode fiets benaderd. Een van de slachtoffers kreeg een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tegen zijn hals gedrukt. Vervolgens moesten de Rotterdammers een geldbedrag en waardepapieren afgeven. Met de buit reden de daders op de fiets in onbekende richting weg.
Signalement verdachten: negroïde type met zwarte jassen met capuchon en bontkraag. Eén van de verdachten droeg tijdens de straatroof een licht gekleurde broek, terwijl de andere dader gekleed was in een donkere broek.
Beiden mannen verplaatsten zich op één rode fiets met loshangenden draden van rem of versnelling.
De politie is op zoek naar getuigen dan wel naar mensen die anderszins over informatie beschikken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Noordhoek via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandag tussen half negen 's morgens en twee uur 's middags op de G.K. van Hogendorpweg een controle zwaar vervoer. Tijdens de controle werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer overschrijding aslast en overbelading. Tijdens het selecteren van de te controleren vrachtwagens door motorrijders van de Verkeerspolitie, werden ook nog 20 processen-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen.