AutoRai

23-12-2003

Succesvolle X-TYPE 2.0D nu ook voor korte tijd te huur

Wie voor een dag, een week of een andere korte periode een vlotte, zuinige en representatieve zakenauto wenst, kan nu bij Hertz een nieuwe Jaguar X-TYPE 2.0D huren.

De toonaangevende verhuurorganisatie nam onlangs de eerste twaalf exemplaren van deze scherp geprijsde compacte Jaguar in haar vloot op. De autos worden primair ingezet op Schiphol, maar zijn ook via de Hertz-vestigingen elders in het land te huren. Hertz heeft gezien de belangstelling voor de andere Jaguar-modellen in haar vloot, hoge verwachtingen van de vraag naar deze 96 kW/130 pk sterke common rail turbodiesels.

De groei van die vloot zal ongetwijfeld parallel lopen met de snel toenemende internationale belangstelling voor de onlangs geïntroduceerde X-TYPE 2.0D. Marc Beers, Manager Business Sales Jaguar Nederland, zegt daarover: Wij hebben in heel korte tijd nu al meer dan 150 Jaguars X-TYPE diesel sedans verkocht. Wie met de auto rijdt en zn combinatie van prestaties, verfijning, dynamiek en uitstraling ervaart, is doorgaans meteen verkocht. Zeker als men zich daarbij realiseert dat de X-TYPE 2.0D een consumentenadviesprijs heeft vanaf 34.900,-. Rationele aspecten zoals de scherpe kilometerprijs, de uitgebreide garanties en de lage onderhoudskosten gedurende de eerste 200.000 km, zijn argumenten te meer om voor de X-TYPE te kiezen. Het is ons tweede succesnummer na de introductie eerder dit jaar van de aluminium Jaguar XJ. We kijken ook al met veel belangstelling uit naar ons vólgende nieuwe model, de X-TYPE Estate die met dezelfde motoren leverbaar wordt als de X-TYPE Saloon, dus óók met de diesel. Dat wordt beslist een dubbel succes.

Henk van den Helder, Algemeen Directeur van Hertz Nederland, is al even enthousiast. Jaguar heeft met deze eerste diesel in haar historie een knap stukje werk afgeleverd. De auto heeft een geweldige acceleratie, is net zo stil en verfijnd als je van een Jaguar verwacht en toch kun je er gemiddeld zon één op achttien mee rijden. Bij ons hebben de Jaguar-modellen altijd een zeer hoge bezettingsgraad. Als men kan kiezen uit verschillende merken, kiest de kritische Hertz-klant graag voor een Jaguar. Dat kan met de X-TYPE diesel voortaan voor een extra scherpe prijs. En met heel lage brandstofkosten, terwijl je toch alle Jaguar-allure behoudt. Dit wordt absoluut een succes.