Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht 23-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Winkeldieven aangehouden
AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 17.30 uur wilde een man, 44-jaar zonder vaste- woon of verblijfplaats, een winkel aan het Neptunusplein verlaten zonder een fles port af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel en hij werd aangehouden.

LEUSDEN- Op maandagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 17.30 uur wilde een 30-jarige man uit Nijmegen een winkel aan T Erf verlaten zonder een jas af te rekenen. De man werd in eerste instantie tegengehouden door winkelpersoneel maar wist toch te vluchten. De huismeester ging de dief achterna en waarschuwde de politie. Op de Noorderinslag kon de dief alsnog worden aangehouden.

Onder invloed
AMERSFOORT- Op maandagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een drietal mannen een kerstboom probeerden te stelen aan het Emiclaerhof. Dit was echter niet gelukt en de mannen waren weggereden in een auto. In de omgeving werd de auto met de mannen aangetroffen. De 26-jarige bestuurder uit Almere buiten bleek onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 860 ug/l. Onderzoek wees uit dat de man al eerder had gereden met een slok teveel op en had toen zijn rijbewijs al moeten inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 01.45 uur zagen agenten de 23-jarige man uit Amersfoort rijden over het Neptunusplein. Op het bureau blies de man 800 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.