Stad Utrecht 09.45 uur

Utrecht 23-12-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Verdachten van schietpartij aangehouden

UTRECHT Een rechercheteam van de politie Regio Utrecht heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident in de wijk Lombok van 21 oktober j.l.

Op 21 oktober vond in de omgeving van de Jan Pieterszoon Coenstraat in de wijk Lombok een schietpartij plaats waarbij vanuit twee voertuigen op elkaar werd geschoten. De politie kon op dat moment geen verdachten aanhouden. Wel werden de voertuigen aangetroffen en in beslag genomen.

Op woensdag 16 en donderdag 17 december heeft een arrestatieteam in verband met het schietincident vier personen aangehouden.

In Utrecht werd in zijn auto een 22-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden. Tijdens de arrestatie bleek de verdachte een doorgeladen vuurwapen in zijn broeksband te dragen. Naast de Utrechter zat een 14-jarige jongen uit Utrecht. Deze jongen droeg eveneens een doorgeladen vuurwapen bij zich. In het voertuig werden twee handgranaten en een machinepistool aangetroffen.

Aansluitend werden vier woningen en één koffiehuis in Utrecht doorzocht. Hierbij werden nog eens twee vuurwapens aangetroffen. In Breda kon een arrestatieteam twee mannen - 23 en 28 jaar oud afkomstig uit Breda - aanhouden. De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. De 14-jarige jongen is inmiddels in vrijheid gesteld omdat hij niets met het schietincident te maken heeft.

Gewapende overval

UTRECHT Maandagavond vond bij een winkel aan de Oudegracht een overval plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 22-jarige vrouw uit Culemborg sloot omstreeks 22.20 uur de winkel aan de Oudegracht af. Op het moment dat zij weg wilde lopen werd zij aangesproken door een tot nu toe onbekende man en gedwongen terug te lopen naar de winkel. Bij de winkel moest het slachtoffer onder bedreiging het rolluik openen.

In de winkel moest de vrouw onder bedreiging de kluis openen. De verdachte verliet de winkel met een onbekend geldbedrag. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie en nog niet met de politie gesproken, belt u dan met de recherche van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UITRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 december een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder vanaf het Jaarbeursplein wegrijden in de richting van Lombok. De agenten herkende de 34-jarige bestuurder uit Utrecht en wist dat de man een rijontzegging had. Op de Damstraat kreeg de Utrechter een stopteken.

Op het moment dat de man werd aangesproken door de agenten roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 845 ug/l uit. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij werd met een rijverbod van 10 uur naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De beveiliging van een winkel aan het Radboudkwartier heeft maandagavond twee winkeldieven aangehouden en overgedragen aan de politie.

Personeel van een winkel aan het Radboudkwartier zag twee mannen 30 en 31 jaar afkomstig uit Utrecht en één zonder vaste woon- of verblijfplaats - omstreeks 20.45 uur de winkel binnenkomen. Een van de mannen probeerde het personeel af te leiden en de andere griste parfum weg en wilde de winkel verlaten. Eenmaal buiten de winkel werd de dief door de inmiddels gearriveerde beveiliging aangehouden.

De politie moest de man boeien omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette. De tweede verdachte werd elders in Hoog Catharijne aangehouden. Beiden verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Europalaan vond maandagmiddag een ongeval plaats waarbij een meisje door een personenauto werd aangereden.

Omstreeks 17.45 uur stak een 13-jarig meisje uit Nieuwegein op de Europalaan ter hoogte van de meubelboulevard de weg over. Hierbij negeerde het meisje het rode voetgangerslicht. Een 38-jarige bestuurder uit Utrecht kwam vanuit de richting van Nieuwegein aanrijden. Ter hoogte van het verkeerslicht zag hij geen kans meer het meisje te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond.

Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis. De bestuurder bleef ongedeerd.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Kanonstraat een man aangehouden voor het openbreken van een voertuig.

Omstreeks 17.25 uur zagen agenten een man bij een geparkeerd voertuig aan de Kanonstraat staan. De man was verdacht bezig met het portierslot van de auto. Tevens zagen de agenten dat de man in het voertuig ging zitten en na enige tijd wegliep.

De 36-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tijdens zijn aanhouding viel uit zijn jas een aantal inbrekerswerktuigen.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Op de Palmstraat heeft de politie maandagmorgen in een woning een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie stelde naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in bij een woning aan de Palmstraat. In de betreffende woning werd geen hennepkwekerij aangetroffen. Op het moment dat de agenten weg wilde gaan zagen zijn bij een andere woning in de straat een aantal opmerkelijke zaken.

De ramen waren beslagen en met plastic afgeplakt. De agenten vertrouwden het niet en startte een onderzoek in deze woning. Op de zolder werd een complete hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 128 planten en de totale apparatuur in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.