Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 23 december 2003

* MAN BEROOFD VAN DAGOPBRENGST
SPIJKENISSE - Maandagmidag omstreeks één uur werd in de Gorsstraat een 27-jarige man uit Spijkenisse beroofd van de dagopbrengst van een winkel. Het slachtoffer wilde het geld, dat in een sealbag zat, naar de bank brengen toen hij plotseling op zijn hoofd werd geslagen. Vervolgens werd de sealbag door een onbekende man weggenomen waarna deze, met enkele duizenden euro's, de benen nam. De recherche stelt een onderzoek in.


* OVERVAL OP HOTEL
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag werd een hotel aan de 's-Gravendijkwal door twee onbekende mannen overvallen. Omstreeks kwart voor één kwamen de daders het hotel binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest een 34-jarig personeelslid een kluis te openen, waaruit vervolgens een nog onbekend geldbedrag werd weggenomen. Van een 25-jarige hotelgast werden zijn portemonnee, mobiele telefoon en agenda afhandig gemaakt. Met de buit, renden de overvallers het hotel uit en vluchtten in onbekende richting.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN, NEGEN VUURWAPENS BIJ ÉÉN MAN

AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West heeft dinsdag bij een actie preventief fouilleren negen vuurwapens, zeven steekwapens en vijftien gram hard drugs in beslag genomen. De actie werd dinsdagmiddag en -avond gehouden in de wijken Middelland en Nieuwe Westen.
In totaal werden 226 mensen gefouilleerd en 45 auto's gecontroleerd. Zeven mensen werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.
Onder de verdachten bevond zich een 19-jarige man zonder vaste woonplaats, afkomstig uit Joegoslavië. Hij werd maandagavond, even voor negen uur, gecontroleerd op de Heemraadsingel toen hij samen met een 27-jarige Rotterdammer, eveneens afkomstig uit Joegoslavië, in een taxi zat. Bij die controle bleek dat hij negen pistolen bij zich had, alsmede een paar patroonhouders en een aantal patronen. De wapens zelf waren niet geladen. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten.
Uit een eerste onderzoek is het vermoeden gerezen dat de wapens afkomstig zijn uit Joegoslavië. Naar de achtergronden hiervan en wie er verder bij betrokken zijn wordt door de recherche van het district West een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield maandag op de Westzeedijk, Vierhavensstraat, Maasboulevard en Henegouwerlaan snelheidscontoles.
Op de Westzeedijk flitste de radar tussen zeven uur en half twaalf 28 van de in totaal 850 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur in plaats van '50'. Tussen zeven uur en half twaalf 's morgens lapten in de Vierhavenstraat 47 van de in totaal 930 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 74 km/uur.
Op de Maasboulevard werd 's middags tussen kwart voor vijf en half zes gecontroleerd. Van de 550 passerende automobilisten kunnen binnenkort 26 een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'. Op de Henegouwerlaan overschreden tussen half acht en half tien 's avonds zeven van de in totaal 860 passerende autobestuurders de maximum snelheid van '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur.


* MEISJE MET KLEDING VAST TUSSEN ROLTRAP
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag raakte op het metrostation Blaak een 16-jarig meisje uit Rotterdam licht gewond, toen ze met haar kleding vast kwam te zitten tussen de treden van een roltrap. Het slachtoffer was gestruikeld en van de roltrap gevallen, waarna haar kleding tussen de treden vast kwam te zitten. Door personeel van de brandweer werd de roltrap gedeeltelijk gedemonteerd, waarna het 16-jarige meisje door GGD-personeel werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar bleek dat ze een aantal blauwe plekken had opgelopen.


* GASLEK
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks acht uur ontstond in de Claes de Vrieslaan een gaslekkage plaats. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door brandweerpersoneel werd metingen verricht, waaruit bleek dat mogelijk een kans bestond op explosiegaar. Uit voorzorg werden enkele panden ontruimd. Door Eneco- en brandweerpersoneel werden de nodige maatregelen getroffen om het gaslek te dichten, waarna na anderhalf uur de ingezette afsluiting van de straat werd opgeheven.


* 27 KILO VUURWERK IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks kwart voor negen werd een 27-jarige Rotterdammer aangehouden nadat politiemensen van district Feijenoord-Ridderster hem met 27 kilo sier- en knalvuurwerk hadden betrapt op de Rijnhaven. De man liep over straat met het vuurwerk dat hij in een doos en een vuilniszak met zich meedroeg. De Rotterdammer werd staande gehouden en na opgemaakt proces-verbaal heengezonden.