De Unie


AH: CAO Staf & Services

Hoofddorp, 22 december 2003 - Door de reorganisatie bij Albert Heijn is er een flinke vertraging ontstaan in de voortgang van ons overleg met uw directie over de CAO Staf & Services. Nadat het overleg rond het Sociaal Plan was afgerond, is het CAO-overleg weer voortgezet.

Tijdens de vierde en laatste overlegronde op 9 december jl. voor de nieuwe CAO Staf & Services, heeft uw directie een eindbod neergelegd. Dit eindbod treft u aan in de bijlage. Zoals uit de bijlage blijkt, worden de salarissen met ingang van de eerste periode van 2004 (29 december 2003) met 2,5% verhoogd. Deze structurele verhoging past binnen ons arbeidsvoorwaardenbeleid en komt ook tegemoet aan onze voorstellen.

Onze voorstellen rond het onderwerp CAO à la Carte (cafetaria systeem) worden betrokken in een nog te ontwerpen regeling verlofsparen. Ook de voorstellen van de Regering rond de levensloopregeling worden daarin meegenomen. De verwachting is dat we medio 2004 over dit onderwerp verder zullen praten, dan is ook meer bekend over de voorstellen van het Kabinet. We hebben lang gesproken over vrij af bij 5 mei. In het eindbod is de jaarlijkse vrije dag op 5 mei (voorzover vallende op maandag tot met vrijdag) komen te vervallen, daarmee is de situatie voor de winkels en het hoofdkantoor gelijk getrokken. Als compensatie gaan de vakantie uren van 200 uur naar 203,7 uur. Uw directie is akkoord gegaan met de 2,5% loonverhoging onder de voorwaarde dat de jaarlijkse vrij af bij 5 mei zou worden gelijk geschakeld met de afspraak bij de winkels (VGL CAO)

Mede namens onze kadergroep leggen wij dit eindbod positief aan u voor. Wij verzoeken u bijgaande stemformulier ingevuld aan ons te retourneren voor donderdag 8 januari 2004.

Alex van der Molen

bestuurder

dinsdag, 23 december 2003