Vlaamse overheid

Vlaams Minister van Economie Patricia Ceysens verleent een subsidie om de reconversiemogelijkheden voor de verlaten bedrijfssite Acier Alexis in Landen te onderzoeken. Dit project is een onderdeel van de streekcharterprojecten van minister Ceysens.

Na de sluiting van het vroegere bedrijf op de bedrijfssite Acier Alexis bleef er gedurende lange tijd onduidelijkheid over de eigendomssituatie van het terrein. Daarna bleken er spontaan slechts weinig positieve toekomstperspectieven voor het terrein. De Vlaamse minister van Economie vond daarom de tijd rijp voor actie.

Patricia Ceysens: "Door de verlaten bedrijfssite terug bedrijfsklaar te maken, kunnen we een vernieuwde economische impuls geven aan Landen. Het kan niet dat we een oppervlakte van 3.5 ha onbenut laten want dat betekent ook minder jobs voor de regio."

Doelstelling

De eerste stap naar een nieuwe economische ontwikkeling is een masterplan voor de reconversie van de site. De GOM Vlaams- Brabant neemt hierin het voortouw. Er wordt onderzocht hoe de huidige eigenaar van de bedrijfssite kan betrokken worden. Dan moeten alle bevoegde overheden overleggen en volgt een onderzoek naar de financiële haalbaarheid van het plan. Hieruit moet een samenwerkingsverband voortvloeien zodat de momenteel verlaten bedrijfssite terug ingeschakeld wordt in de lokale economie.

Ceysens: "Ik steun dit project omdat het bijdraagt tot de welvaartsontwikkeling van de streek op lange termijn. Door de site opnieuw in te richten als vernieuwd bedrijventerrein kunnen we de werkgelegenheid stimuleren. Zo'n nieuwe werkgelegenheid kan bovendien bijdragen tot de profilering van de nieuwe aanwezige lokale economie. Strategisch gezien is het ook een belangrijke stimulans voor de KMO- ondernemersdynamiek."

Vlaams minister Ceysens zal op dinsdag 23 december in aanwezigheid van de burgemeester van Landen Johan Cans en zijn schepencollege, en projectleider Erwin Lammens een cheque van 34.125 euro overhandigen. De symbolische plechtigheid zal plaatsvinden op het terrein van de bedrijfssite zelf. Een receptie op het gemeentehuis van Landen sluit het geheel af.

Waar? Bedrijvenzone Roosveld, bedrijfssite Acier Alexis, 3400 Landen
Wanneer? Dinsdag 23 december om 14.30h

info : Lorin Parys, woordvoerder van
minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39 GSM 0476 45 34
01
e-mail: lorin.parys@vlaanderen.be;
michel.debruyne@vlaanderen.be


---