Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
055-5486052
b.g.g. 0900-8844

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT APELDOORN

(1)
23 december 2003

Apeldoorn-roodlichtcontrole

Op 22 december heeft de politie tussen 14.50 uur en 15.35 uur op de kruising Prins Willem-Alexanderlaan en de Kalverstraat. Er werden 6 overtredingen geconstateerd.

Apeldoorn- snelheidscontrole

Op 22 december tussen 10.50 uur en 14.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole met de radar gehouden op de Deventerstraat in Apeldoorn. Totaal aantal passanten: 2146. 64 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogste overtreding bedroeg 84 km/uur.

Apeldoorn- diefstal rugtas
Een 18-jarige man uit Apeldoorn deed aangifte van diefstal van zijn rugtas. Feit is gepleegd op 22 december op het station van Apeldoorn. De jongen had zijn tas naast zich neergezet toen hij bij de betaalautomaat stond. Toen hij even niet oplette was de tas verdwenen. In de tas zat een vliegticket naar Stockholm.

Hoenderloo- inbraak bij sportcomplex
Tussen zondagmiddag 21 december en maandagochtend 22 december is er ingebroken bij een sportcomplex aan de Delenseweg. De daders kwamen binnen door een buitendeur van de kantine te forceren. Vervolgens werd een binnendeur en een kluisdeur geforceerd. Alle ruimten en kasten zijn doorzocht. Tot op heden wordt er niets vermist.

Apeldoorn- verkeersongeval met materiele schade
Een 20-jarige vrouw uit Wiel is pp 22 december omstreeks 19.37 uur met zijn auto op de A50 t.h.v. afslag Apeldoorn Noord in de slip geraakt vanwege de weersomstandigheden. Hierdoor gleed zij met haar auto de middenberm in en vloog daar over de kop. De vrouw raakte niet gewond.

Apeldoorn-doorrijder na aanrijding
Een 17-jarige jongen uit Apeldoorn is op vrijdag 19 december gewond geraakt, nadat hij door een personenauto was aangereden. De jongen fietste per mountainbike over de Oude Apeldoornseweg richting Apeldoorn. Ter hoogte van het viaduct van de A1 werd hij door een achteropkomende grote donkerkleurige auto aangereden. De auto raakte zijn linkerbovenarm waardoor de jongen ten val kwam. De bestuurder van de auto reed echter door, zonder de jongen te helpen. De jongen is door de eerstvolgende passant naar het Lukasziekenhuis overgebracht. Zijn beide voortanden waren afgebroken. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Apeldoorn, tel 0900-8844

Apeldoorn- jongens aangehouden na plegen vernielingen De politie heeft op 22 december drie jongens in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar aangehouden vanwege het plegen van vernielingen op de Loolaan. Een getuige had de politie gebeld met de melding dat er een aantal kerstlampen uit een kerstboom op de Loolaan waren weggenomen. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij het drietal lopen over het fietspad van de Loolaan. Na fouillering bleken zij de 20 vermiste lampen bij zich te hebben en tevens twee vlindermessen en wietpijpjes. De jongens deden vrijwillig afstand van deze goederen. Zij zijn aangehouden en hun ouders zijn in kennis gesteld. Ze worden aangemeld bij LINK, het jeugdpreventieteam van Apeldoorn, waarna de meest passende maatregel wordt opgelegd.


---- --