Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 december 2003

Jan Camphuis 053-4555588

Aanrijding met letsel

Automobilist geeft fietster geen voorrang

Haaksbergen

Een 22 jr. automobilist uit Haaksbergen verleende op de kruising Blankenburg - Blankenburgstraat - Mr. Eenhuisstraat in Haaksbergen, op maandag 22 december geen voorrang aan een 61 jr. fietster ook uit Haaksbergen. De automobilist reed over de Blankenbrug en wilde linksaf de Blankenburgstraat inrijden. De fietster reed over dezelfde weg vanuit tegenovergestelde richting en wilde rechtdoor. De automobilist verleende geen voorrang. De 61 jr. is overgebracht naar het ziekenhuis en werd met vermoedelijk een gebroken been opgenomen. (bps: 03-165210)

Aanhouding na stelen portemonnee

Man steelt portemonnee en wordt aangehouden op aanwijzen getuige

Enschede

Maandagavond 22 december om ongeveer 18.50 uur, wilde een naar later bleek 33 jr. Hengeloer bij een instelling aan de Molenstraat in Enschede iets afrekenen. Hij wilde daarbij betalen met geld uit een portemonnee die hij bij zich had. Diegene die het geld moest ontvangen, viel het echter op dat in de portemonnee een foto zat van een persoon die zij kende. Een en ander werd niet vertrouwd en de politie werd gebeld. Bleek dat de betreffende portemonnee in de loop van de maandagmiddag was ontvreemd vanuit een bedrijfsruimte aan de Beethovenlaan in Enschede. De 49 jr. Enschedese eigenaresse van de portemonnee herkende deze later. De 33 jr. is aangehouden en aan het bureau in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 03-165377)

Hennepplantage ontmanteld

Hennepplantage met 92 planten aangetroffen in slaapkamer woning

Enschede

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek werd maandagmorgen 22 december een controle uitgevoerd in een woning aan de Burgemeester Edo Bergsmalaan in Enschede. Op een van de slaapkamers werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen met 92 planten. Het geheel is inbeslaggenomen en in opdracht van de officier van justitie reeds vernietigd. Proces-verbaal tegen de eigenaar c.q eigenaren wordt opgemaakt. Hier wordt nog een onderzoek naar ingesteld. (bps: 03-164064)

Inbeslagname vuurwerk

Behoorlijke hoeveelheid vuurwerk aangetroffen in een woning

Enschede

Het vermoeden bestond dat in een woning aan het Acaciaplantsoen in Enschede vuurwerk aanwezig was en dat dit vanuit de woning werd doorverkocht. Een onderzoek werd ingesteld en maandagmiddag de 22e december werd in de woning gekeken. Op een van de slaapkamers werd een behoorlijke hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Inbeslaggenomen werden 4 rollen met 100.000 klappers, 52 lawinepijlen, 3200 strijkers en 5 pakketten met siervuurwerk. Een onderzoek naar de eigenaar wordt ingesteld. (bps: 03-165264)


---- --