Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 december 2003

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Auto in brand

Dronken automobilist ternauwernood aan brand ontsnapt

Almelo

Op maandag 22 december omstreeks 17.39 uur ziet een passerende automobilist op de Sluitersveldsingel een auto stilstaan, waarvan de vlammen onder de auto vandaan komen. De getuige, een 26-jarige Almeloër stopt onmiddellijk en onderzoekt of er nog iemand in de betreffende auto zit. Hij ziet een man achter het stuur van de auto en probeert hem uit alle macht te bewegen uit de auto te komen. De automobilist, een 72-jarige Almeloër begrijpt het niet en reageert afwijzend en met behulp van een tweede getuige, een 22-jarige Almeloër lukt het hen om de automobilist uit zijn brandende voertuig te krijgen. De brandweer weet de brand snel te blussen. De politie constateert alcoholgebruik bij de 72-jarige en houdt de man aan. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,99 o/oo. De verdachte krijgt hiervoor een rijverbod van 4 uur en een boete van 390 euro. (bps: 03-165371)

Rijden onder invloed

Automobilist verkeert onder invloed van alcohol

Almelo

Op dinsdag 23 december omstreeks 02.05 uur wordt de aandacht van twee politiemensen getrokken door een automobilist, die met hoge snelheid de verkeersdrempel neemt op het Binnenhof. Bij controle van de automobilist, een 40-jarige Almeloër wordt alcoholgebruik geconstateerd. Hij wordt aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,67 o/oo. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en hij krijgt een rijverbod van 8 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-165464)

Aanhouding wegens winkeldiefstal

Verdachte van winkeldiefstal blijkt na aanhouding in bezit van meerdere gestolen goederen

Almelo

Op maandag 22 december omstreeks 11.32 uur wordt een 18-jarige Almeloër aangehouden in een winkel aan de Binnenhof. Personeel had hem daarvoor betrapt op het wegnemen van twee pakjes shag. Bij zijn fouillering komen nog een aantal huishoudelijke artikelen van messenslijper tot gasaansteker te voorschijn. De verdachte bekent deze bij een andere winkel te hebben gestolen. Als een van de politiemensen daarna zijn jas nog even voor de zekerheid onderzoekt treft hij in de binnenzak nog eens 7 Parkerpennen aan met een totale waarde van 258 euro. Deze zijn volgens de verdachte afkomstig uit een winkel uit Denekamp. Terwijl hem een proces-verbaal met dagvaarding wordt opgemaakt blijkt dat de verdachte in januari voor een andere diefstal voor de rechter moet verschijnen. Bij het weggaan wil de verdachte een sigaar uit eigen doos opsteken en beweert dat deze echt van hemzelf is. Wanneer hij echter groen ziet bekent hij dat deze sigaren ook door hem zijn gestolen in een andere winkel in Denekamp. Na alle verhoren kan hij omstreeks 16.35 uur het bureau weer verlaten.(bps: 03-165113)

Verkeerscontrole

Controle automobilisten op het dragen van een gordel

Almelo

Op maandag 22 december wordt van 14.15 tot 16.10 uur gecontroleerd op de Vriezenveenseweg. In totaal worden 107 automobilisten gecontroleerd. Daarvan dragen er 30 geen autogordel. (bps: 03-165320)


---- --