Politie IJsselland

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Maandag 22-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 23-dec-2003 06:59 uur
Door/ piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.


---


Fietsster gewond bij verkeersongeval
Ommen - Bij een verkeersongeval op de kruising Strangeweg/ Haven Oost raakte maandagmorgen een 60-jarige fietsster uit Ommen gewond aan haar hoofd en been.
Zij fietste over de Strangeweg (voorrangsweg) en kreeg geen voorrang van de, vanaf de Haven oost de kruising oprijdende 42-jarige autobestuurder uit Ommen.
Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen de autobestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


Onder invloed
Hardenberg - Bij een controle op de Jan Vermeerstraat blies een 24-jarige autobestuurder uit Hardenberg dinsdagmorgenvroeg 325 ug./l. Hij kreeg een proces-verbaal een rijverbod van 2 uren.


---


Hardenberg - Later in de nacht blies op de Marktstraat een 29-jarige autobestuurder uit Hardenberg 250 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.
---


Diefstal marathonwagen
Dalfsen - Van zondag op maandag is bij een bewoner van de Wagteveldweg een zogeheten 'marathonwagen' uit de schuur gehaald. Het gaat om een groen open paardenrijtuig voor twee paarden. De naven van de wielen zijn geel van kleur. Het rijtuig heeft een waarde van ruim E 4.000,00. Er wordt een nader onderzoek in gesteld.


---


Aanhoudingen na inbraak in kledingzaak
Ommen - Kort na een inbraakmelding, vanuit een kledingszaak aan de Markt, werden dinsdagmorgenvroeg (05.00 uur) twee mannen uit Emmeloord (20) en Raalte (23) aangehouden. Zij hadden vuilniszakken met gestolen kleding bij zich. De mannen werden ingesloten. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


---- --


Persberichten Deventer e.o.
van Maandag 22-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 23-dec-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038) 4963891
---


Bestuurder vlucht na alcoholcontrole

Op de Brinkgreverweg werd op maandagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed. De 29-jarige bestuurder uit Enschede viel op omdat hij slingerend en met wisselende snelheid over de weg reed. Nadat hij werd aangehouden kon de bestuurder kon geen rijbewijs laten zien. Op verzoek van de politie moest hij uitstappen en blaastest ondergaan. Op het apparaat blies hij een "A". De man gedroeg zich erg onrustig. Als de man aangeeft iets te willen pakken uit zijn auto, stapt hij in en rijdt met hoge snelheid weg. Er ontstaat en achtervolging waarbij de bestuurder op de kruising Zalingenstraat-Rielerweg tot stilstand komt na een kleine aanrijding met een van links komende auto. De verdachte verzette zich dusdanig bij zijn aanhouding dat na meerdere malen te zijn gewaarschuwd de diensthond Pongo werd ingezet. Deze beet de bestuurder verschillende keren. Vervolgens werd de man overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op de ademanalyse 455 ug/l. Na het ademonderzoek werd de 29-jarige man overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd behandeld voor zijn verwondingen. Na de behandeling in het ziekenhuis werd de verdachte opgesloten. Tegen de man zijn meerdere procesverbalen opgemaakt.

(03-160011)


---


Einde


---- --


Persberichten Salland
van Maandag 22-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 23-dec-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038) 4963891
---


Aanrijding tussen auto en fietser

Raalte - Op het kruispunt Ganzeboomlaan/ Weidelaan vond maandagmiddag een ongeluk plaats tussen een auto en een fietser. De 53-jarige bestuurder uit Deventer reed over de Weidelaan en kwam uit de richting van de Merel. Bij het vernoemde kruispunt verleende de bestuurder geen voorrang aan de voor hem van links komende 73-jarige fietser. De fietser reed op een voorrangsweg. De 73-jarige man is met heupletsel overgebracht nar het ziekenhuis.

(03-159910)


---


Diefstal van gereedschap uit bestelauto

Wijhe - Maandagmiddag kwam een 34-jarige man uit Wijhe aangifte doen van diefstal uit zijn auto. De inbraak vond vermoedelijk plaats op zondagmiddag. Door het verwijderen van een ruit aan de achterzijde van de bestelauto kon(den) de dader(s) binnenkomen. Uit de auto werd een gereedschapstas met gereedschap en enkele boormachines en een schroefmachine ontvreemd. De totale waarde bedraagt ongeveer 1000 tot 1500 euro. De technische recherche heeft een nader onderzoek ingesteld.

(03-159684)


---


Einde


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Kampen e.o.
van Maandag 22-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 23-dec-2003 06:59 uur
piket: tel. (038) 496 38 91
---


Botsing drie auto's op N50
Kampen - Op maandagavond vond op de Rijksweg N50 een aanrijding plaats met drie auto's. Een 39-jarige man uit Zwolle stopte voor een rij personenauto's die voor hem tot stilstand was gekomen. Een 20-jarige man uit IJsselmuiden reed achter hem maar zag in zijn achteruitkijkspiegel dat een auto, bestuurd door een 29-jarige man uit Kampen, met snelheid naderde en de file waarschijnlijk niet gezien had. Hierop week de 20-jarige man uit IJsselmuiden in de richting van de berm rechts van de weg. De 29-jarige man uit Kampen zag de auto van de man uit IJsselmuiden uitwijken en remde hierop af. Hij gleed hierdoor in de richting van de berm en hierdoor ontstond een aanrijding met de auto's bestuurd door de 39-jarige man uit Zwolle en de 20-jarige man uit Kampen.
(03-159936)


---


Man in bezit van wiet
Kampen - in de nacht van maandag op dinsdag zag de politie aan de Beneluxweg een auto waarin twee personen lagen te slapen. Toen ze de personen wakker maakten roken ze een sterke wietlucht in de auto. Beide personen gaven aan onder invloed te zijn van wiet. Bij doorzoeking van de auto werd wiet gevonden. Een 22-jarige man uit Kampen werd aangehouden.
(03-160034)


---


Einde dagrapport Pers Kampen e.o.


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Maandag 22-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 23-dec-2003 06:59 uur\
piket: tel. (038) 496 38 91
---


Inbraak sportcomplex
Steenwijk - In de kantine van een sportvereniging in Steenwijk is op zaterdag- of zondagnacht ingebroken. De daders forceerden een toegangsdeur en hebben diverse etenswaren en snoepgoed opgegeten of meegenomen.
(03-159625)


---


Verkeerscontrole met video-auto
Scheerwolde/Rouveen/Genemuiden - Op maandagmiddag is er met de vide-oauto gereden. Er werd vijf keer proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de maximumsnelheid en één keer voor het rijden over een doorgetrokken streep.
(03-159920)


---


Verlichtingscontroles
Steenwijk/Tuk - Tijdens verlichtingscontroles in Tuk en Steenwijk zijn gisteren drie fietsers bekeurd omdat zij geen licht voerden en een automobilist werd bekeurd voor het inrijden van een straat waarvoor een gesloten verklaring geldt.
(03-159973)


---


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland


---- --


Persberichten politie Zwolle
van Maandag 22-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 23-dec-2003 06:59 uur
Door/piket : Wim Dierkx
038 - 4963891


---


Fietser gewond bij aanrijding
Zwolle - Een 57-jarige fietser uit Zwolle raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de kruising Pilotenlaan / Burgemeester van Walsumlaan. Hij werd met hoofdletsel per ambulance naar de Isalaklinieken gebracht. De fietser reed op de Pilotenlaan (voorrangsweg) en kreeg geen voorrang van een 52-jarige autobestuurder uit Zwolle die vanuit de Burgemeester van Walsumstraat de kruising opreed. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar het ongeval.


---


Aanhoudingen na poging inbraak
Zwolle - Bij een poging tot inbraak, bij een bedrijf aan de Branderweg, zijn maandagavond laat drie mannen (18, 24, 27 jaar) uit Zwolle aangehouden. Zij vernielden een toegangsdeur maar sloegen op de vlucht nadat zij in de gaten kregen dat er nog mensen in het perceel aanwezig waren. Die noteerden het kenteken van de auto waarmee de mannen er vandoor gingen. Korte tijd later werden zij, op basis daarvan, elders in de stad aangehouden. Zij zijn ingesloten. Naar hen wordt en nader onderzoek ingesteld.


---


Van tas beroofd >
Zwolle - Aan de Buitenkant werd maandagmiddag rond 16.45 uur een 65-jarige vrouw uit Zwolle van haar tas beroofd. Zij liep in de richting van de Vispoortenbrug. Zij werd van achteren benaderd door een man op een fiets (type omafiets) die haar de tas uit de handen trok. Hij ging er vandoor in de richting van de Vispoortenbrug.In de tas zaten o.a. enkele tientallen euro's, persoonlijke papieren en een fotocamera. Getuigen die iets kunnen vertellen over deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


---


Amokmaker aangehouden
Zwolle - Een 31-jarige man uit Zwolle werd maandagavond aangehouden nadat hij op vordering van de politie weigerde te vertrekken. Hij wilde naar binnen bij een bewoonster van de Monteverdilaan, maar de toegang werd hem geweigerd. Daarbij maakte hij het nodige tumult. Bij aankomst van de politiemensen beledigde hij hen. De man werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


Fietsers bekeurd
Zwolle - Vier fietsers gingen maandagavond op de bon omdat zij het fietsverbod
in het voetgangersgebeid van de Roggenstraat negeerden. In de Diezerstraat kregen 4 fietsers die avond een bekeuring voor dit feit.


Zwolle - Op de Hermelenweg kregen maandagmorgen zeven bestuurders een bekeuring omdat zij de gesloten verklaring voor die straat negeerden.


---


Ondeugdelijke fietsverlichting
Zwolle - Maandagavond kregen 11 fietsers een bekeuring. Op de Nieuwe Deventerweg reden zij zonder of met ondeugdelijke verlichting.


---


---- --