AON NEDERLAND
http://www.aon.nl


Brancheoplossingen ziektewet nu inzichtelijk via NOVAK Mantelwijzer

Rotterdam, 23 december 2003 - De Eerste Kamer heeft ingestemd met het Wetsvoorstel loondoorbetalingsverplichting bij ziekte. Om aan de informatievraag tegemoet te komen ontwikkelde Stichting NOVAK (Nederlandse Organisatie van Accountantskantoren) in samenwerking met risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Nederland de NOVAK Mantelwijzer. Dit is een unieke internettoepassing die antwoord geeft op de vraag welke overkoepelende organisaties een manteloplossing bieden voor het afdekken van het ziektewetrisico.

Een mantelovereenkomst is een overeenkomst die door overkoepelende organisaties ten behoeve van hun leden wordt afgesloten, aldus mr. O. Messing, directeur NOVAK. De Mantelwijzer bevat alle door branche-, beroeps- en werkgeversorganisaties aangeboden overeenkomsten. Ook NOVAK beschikt over een aantal mantelovereenkomsten waar onze leden gebruik van kunnen maken.

Als adviseur van het MKB wordt de AA-accountant vaak gevraagd hoe om te gaan met (ziektewet)risicos. Met behulp van de Mantelwijzer is het voor hem nu vele malen eenvoudiger om zijn MKB-relaties te kunnen wijzen op de voordelen die de mantels bieden ten opzichte van individuele oplossingen. Vervolgens kan hij zijn cliënten voorzien van een goed en onafhankelijk advies.

Jan Twisk, Manager Business Development, Aon Nederland formuleert het als volgt: De NOVAK Mantelwijzer biedt AA-Accountants de mogelijkheid om brochures, aanvraagformulieren en polisvoorwaarden te downloaden en online offertes aan te vragen. Ook kan via zoekfuncties worden gezocht op beroep, branche, koepel en mantel.

De betrokken inkomensverzekeraars zijn De Amersfoortse Verzekeringen, Goudse Verzekeringen, Interpolis en Nationale Nederlanden. De Mantelwijzer is toegankelijk via www.novak.nl.

///////////////////////////////////