1e persbericht van dinsdag 23 december 2003

Eindhoven 23-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling echtgenote

Een man van 35 jaar uit Eindhoven is maandagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in een horecazaak aan de Nieuwe Fellenoord. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor zijn echtgenote in hun woning in Woensel-Noord heeft mishandeld. De vrouw liep daarbij verwondingen op aan een pols, bovenlip en borsten. Na de mishandeling ging de man naar de horecazaak, waar hij onder dwang door de politie is aangehouden.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

Dinsdagmorgen om 3.40 uur is in een café aan het Pastoor van Arsplein een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had een ruitje vernield en was bezig een speelautomaat open te breken. Een flatscreenmonitor was door de inbreker vernield. De man werd door gewaarschuwde agenten ingerekend. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Huiselijk geweld

Maandag om 16.00 uur is in zijn woning in Stratum een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had tijdens een ruzie met zijn vrouw haar bij de keel gegrepen. De man was onder invloed van alcohol. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Autodieven aangehouden

Maandagavond rond 20.30 uur zijn op de Raiffeisenstraat een man van 34 uit Eindhoven en een vrouw van 33 uit Helmond aangehouden. Ze werden door politieagenten klem gezet met hun gestolen auto. Die auto hadden ze eerder op de avond in de Bennekelstraat gestolen. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

Maandag rond 17.00 uur is op de Ruysdaelbaan een 43-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De vrouw wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Hobbemastraat. Daar werd zondag 14 december rond 14.30 uur ingebroken. Er werd een ruit vernield en een portemonnee met 70 euro gestolen. De vrouw is ingesloten.

Helmond: Portemonnee gestolen

Maandagmiddag rond 14.30 uur is bij een 54-jarige Helmondse haar portemonnee met onder meer 60 euro gestolen. De vrouw was aan het winkelen in een kledingzaak aan de Elzaspassage. Toen de vrouw haar portemonnee wilde pakken, bleek dat de ritssluiting van haar tas openstond en dat de portemonnee gestolen was.

Valkenswaard: Hennepkwekerij ontmanteld

Maandagochtend is door de politie in een woning aan de Olieslagerwei een hennepkwekerij ontmanteld. De 53-jarige bewoner had op zolder een kwekerij met 130 planten ingericht. Er was geknoeid met de elektriciteitsvoorziening. Tegen de bewoner wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt. De planten en de benodigde materialen zijn in beslag genomen.

Deurne: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Regge zijn een videorecorder, een dvd-speler en geld meegenomen. Dat gebeurde tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagochtend 3.30 uur. Uit de achterdeur is een ruit weggehaald, waarna de woning is doorzocht.

Best: Woninginbraak

Uit een woning aan de Grondheuvel zijn een televisie, enkele pakjes shag en geld weggehaald. De inbraak vond plaats tussen maandag 2.00 en 13.00 uur. Het slot van de achterdeur is geforceerd, waarna de spullen zijn gestolen.

Best: Portemonnee weggehaald

Een man van 69 jaar uit Veldhoven is maandag bestolen van zijn portemonnee met 60 euro, enkele (bank)pasjes en identiteitsbewijzen. Dat is gebeurd tussen 13.30 en 15.00 uur tijdens het winkelen in een winkel aan de Brem in Best. De beurs zat in de binnenzak van zijn jas.

Geldrop: Vrouw bestolen

Een 76-jarige vrouw uit Geldrop is maandagmiddag rond 16.00 uur bestolen van haar portemonnee met ongeveer 70 euro. Na het winkelen in een zaak aan de Langstraat had ze de beurs in haar jaszak gestopt. Toen ze even later in een winkel aan de Korte Kerkstraat kwam, merkte ze dat de portemonnee weg was.