Politie Zuid-Holland-Zuid

23/12 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-12-2003 - Persberichten District I

KERSTMAN VANGT DIEF
DORDRECHT- Voor een 24-jarige man uit Dordrecht heeft kerst dit jaar een andere betekenis. Op maandagmiddag 22 december stal hij een fles drank in een supermarkt aan het van Oldebarneveltplein. Hij verliet de winkel, maar wist niet dat de kerstman buiten tevens een beveiligingsmedewerker was. De kerstman hield de verdachte aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte wilde niet mee naar het politiebureau om privé-redenen. Hij en zijn inmiddels verschenen zus probeerden een aanhouding te voorkomen. De verdachte probeerde enkele malen op een politieman in te lopen en hem op deze wijze af te schrikken. De verdachte moest daarom in een opbrenggreep door de winkel worden meegenomen. Ook heeft de politieman een corrigerende tik met de wapenstok uit moeten delen. Uiteindelijk werd de man overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ook nog een celstraf van 30 dagen moest uitzitten. De verdachte moet daarom de kerst in de cel doorbrengen.

ENKEL
DORDRECHT- Een 28-jarige man uit Dordrecht is in verband met gladheid onderuit gegaan op de Talmaweg. Hij fietste daar op maandagavond 22 december. De man werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Hij hield er een zwaar gekneusde enkel aan over.

KNUPPEL
DORDRECHT- Een man is aangehouden. Deze 20-jarige man uit Zwijndrecht reed in de nacht van maandag op dinsdag 23 december met gedoofde lichten weg uit de Prinsenstraat. De politie trof de man aan in de Lange Breestraat. De politie doorzocht de auto van de man. Zij troffen hierin een honkbalknuppel aan. De knuppel werd in beslag genomen. De man werd aangehouden.

VUUR
DORDRECHT- In de J.J.A. Goeverneurstraat is brand uitgebroken. Op maandagmiddag 22 december werd een jerrycan met benzine of olie leeggegooid voor de woning van een 44-jarige vrouw. Zij en haar dochter zagen een groep jongens weglopen. Even later kwam de groep terug om de jerrycan in brand te steken. Hierdoor ontstond een vuur. De groep vertrok. Stadswachten hebben de brand met een brandblusser geblust.

MEIDEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee meiden uit Dordrecht, beiden 14 jaar, zijn op 22 december aangehouden. Ze zouden, met anderen, op 31 oktober een 13-jarig meisje uit Dordrecht op de Sisarijs of Sarisgang geduwd en geschopt hebben. De verdachten en het slachtoffer hebben al geruime tijd ruzie met elkaar. De meiden zijn na verhoor vrijgelaten. In het kader van het onderzoek is ook een andere minderjarige gehoord. De politie zet het onderzoek voort.

JONGEN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 14-jarige man uit Ridderkerk is op 22 december in een winkel aan het Noordeinde aangehouden. Hij had er eerder een hamer ter waarde van 29,95 euro gekocht en daarop een streepjescodesticker van 5 euro geplakt. Toen hij de hamer wilde terugbrengen verlangde hij 29,50 terug. Toen winkelpersoneel het niet vertrouwde en de man om tekst en uitleg vroeg, werd hij agressief.