Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 23 december 2003

Naam Chantal: 053-4555588

Tankwagen gekanteld, bestuurder onder invloed

De IJslandse chauffeur liep een hersensschudding en enkele schrammen op.

Borne

Op maandag 22 december '03 omstreeks 21.42 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er een tankwagen was gekanteld op de A1 in Azelo. Gealarmeerde agenten troffen de tankwagen in de struiken aan thv de zogenaamde 'lus.'De vrachtwagen kwam uit de richting van Enschede en wilde in de richting van Deventer. Omstanders, waaronder een gediplomeerde EHBO-ster, hadden de vrachtwagenchauffeur reeds uit zijn cabine bevrijd. Een 46-jarige man uit IJsland bestuurde de tankauto van een Deens bedrijf. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek dat hij een hersenschudding en enkele schrammen had opgelopen. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde werd er een bloedproef afgenomen. De chauffeur is één nacht ter observatie in het ziekenhuis gebleven. Omdat niet meteen duidelijk was welke lading de tankwagen vervoerde werd door de brandweer en politie 'hoog' ingezet. De weg is enkele uren voor het overige verkeer afgezet. Bleek dat de lading bestond uit 25 ton palmpitolie. Er is geen gevaar geweest voor de gezondheid of ontploffing. De vrachtwagen is weggesleept. De chauffeur moet vanochtend een verklaring afleggen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-165440)

Chauffeur busje meldt zich

Naar aanleiding van krantenartikel meldt veroorzaker van een aanrijding zich bij de Politie Twente

Ambt Delden

Op maandagochtend 22 december '03 kwam een 37-jarige man uit Bentelo naar het politiebureau. Hij had het bericht in de krant gelezen over een aanrijding van vrijdagavond j.l. in Ambt Delden waarbij de veroorzaker was doorgereden. Hij vermoedde dat hij deze veroorzaker was. De man had wel gemerkt dat hij een aanrijding had maar had niets bijzonders in zijn rechterbuitenspiegel gezien. Hij verklaarde dat hij dacht dat hij een boomstronk of verkeersbord had geraakt. De Politie Twente onderzoekt de aanrijding. (bps: 03-164241)

Rijden onder invloed

Automobilist blies een uitslag van 1,1 promille

Albergen

Een 25-jarige automobilist uit Albergen werd op maandag 21 december '03 omstreeks 8.15 uur gecontroleerd op de Eenhuisstraat te Albergen. Bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,1 promille op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een boete van E 390,00. (bps: 03-165005)

Diefstal uit schuur

Meerdere gereedschappen werden weggenomen

Hengelo

Een 31-jarige man uit Hengelo deed aangifte van diefstal uit een schuur, die hij gebruikt als bedrijfsruimte, aan de Jan Kroezestraat te Hengelo. De diefstal is gepleegd tussen zondag 21 december 19.00 uur en maandagochtend 22 december 9.00 uur. De daders hebben zich door middel van braak toegang verschaft in het pand. De eigenaar mist o.a. een cirkelzaag, decoupeerzaag, bandschuurmachine en een compressor. (bps: 03-165055)

Diefstal digitale fotocamera

Klant wilde camera kopen en moest even geld halen. De man kwam niet terug en de camera was weggenomen.

Delden

Een 21-jarige werkneemster van een fotozaak aan de Langestraat te Delden deed maandag 22 december '03 aangifte van diefstal van een digitale fotocamera twv E 479,00. Op zaterdag 20 december '03 omstreeks 14.00 uur kwam er een klant in de fotozaak. Hij vroeg naar een bepaald merk fotocamera en deed voorkomen deze te willen kopen. De man kwam vertelde bij de kassa dat hij even geld moest ophalen. Hij verzocht de medewerkster de camera in te pakken. De man kwam niet terug en de medewerkster ontdekte dat de betreffende camera was weggenomen. Het signalement van de man:
Noord-Afrikaans net uiterlijk
Brede schouders
Kort zwart haar
Sprak gebrekkig Nederlands/Duits/Engels Droeg een bordeaux rode coltrui met een donkerblauw colbert

(bps: 03-165056)

Zinloos geweld

Jongen werd zonder aanleiding mishandeld

Hengelo

Op maandag 22 december '03 deed een 17-jarige jongen uit Hengelo aangifte van mishandeling en openlijke geweldpleging. De jongen fietste op vrijdag 19 december omstreeks 00.10 uur over de Wemenstraat te Hengelo. Toen hij wilde oversteken bij de kruising Wemenstraat/Enschedesestraat werd hij plotseling aangereden door meerdere fietsers. Hierdoor viel hij van zijn fiets en belandde op de grond. De jongen voelde dat hij door meerdere personen werd geslagen. De jongen voelt nog steeds pijn over zijn hele lichaam, zijn oog en oor waren gezwollen en verkleurd. Het is voor de jongen een raadsel waarom hij mishandeld is. De Politie Twente is op zoek naar getuigen en heeft een onderzoek ingesteld. Telefoon: 0900-8844 of anoniem bellen met 0800-7000 (bps: 03-163889)

Mishandeling

Slachtoffer mist zijn telefoon en gouden ketting

Hengelo

Op maandag 22 december '03 deed een 28 jarige man uit Enschede aangifte van mishandeling. Op vrijdag 19 december '03 omstreeks 23.30 uur liep hij samen met enkele collega's over het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Op een gegeven moment werd een collega van hem aangevallen door een groepje jongeren. Toen hij zijn collega wilde helpen werd hij ook geslagen. Eén van de jongens sloeg de man met een bierflesje op zijn hoofd. De man werd ook geschopt. Door de vechtpartij raakte de man zijn gouden ketting en telefoon kwijt. De Politie Twente is op zoek naar getuigen en heeft een onderzoek ingesteld. Telefoon: 0900-8844 of anoniem bellen met 0800-7000 (bps: 03-165120)


---- --