STICHTING DE OPKIKKER

Kindervrienden in het zonnetje gezet

Almere, 23 december 2003. Stichting De Opkikker, gevestigd te Almere Haven, heeft in samenwerking met FoxKids een nieuwe jaarlijks uit te reiken prijs in het leven geroepen namelijk: de Kindervriend van het Jaar.

Stichting De Opkikker is een CBF gecertificeerde organisatie die voornamelijk met vrijwilligers werkt en als doel heeft het organiseren van verwendagen voor gezinnen waarvan één van de kinderen langdurig behandeld wordt in een met de stichting samenwerkend ziekenhuis. Ruim 3500 contacten zijn De Opkikker, vaak belangeloos, inmiddels behulpzaam om deze unieke dagen mogelijk te maken. Juist voor hen, maar ook voor andere kindervrienden die zich langdurig inzetten voor grote groepen kinderen in een achterstandssituatie is deze prijs in het leven geroepen. Bekende Nederlanders hebben de genomineerde kandidaten afgelopen november vol overtuiging aangeprezen via korte filmpjes op FoxKids. Ruim 18.000 kijkertjes hebben via internet hun stem uitgebracht op hun favoriete kandidaat. Eind november is tijdens het Grote Sinterklaasfeest van FoxKids in Ahoy de winnaar bekend gemaakt.

Joop Jantschik uit Zoetermeer is de winnaar geworden. Hij mag gedurende 2004 de titel Kindervriend van het Jaar voeren. Joop Jantschik werd op de televisie aangeprezen door de popgroep Chipz, volgens hun zeggen is Joop helemaal top. Deze betrokken opa is het aanspreekpunt van het Motor Begeleidings Team. Dit MBT begeleidt toertochten en evenementen. Het geld dat hiermee verdiend wordt schenkt het MBT aan tal van kleinschalige Goede Doelen in Nederland. Hiernaast staat de gehele groep motorrijders (200) tot de beschikking van stichting De Opkikker en alle andere goede doelen die een beroep op hen doen.

Overige genomineerden en Bekende Nederlanders die bij de verkiezing betrokken waren zijn:

Wendy van Dijk winnares van de Gouden Televizierring nomineerde Michel Bleekemolen uit Aerdenhout, hij stelt al jarenlang zonder enige tegenprestatie zijn kartbanen en (aangepaste) karts ter beschikking aan stichting De Opkikker, en toont grote betrokkenheid bij de verwengezinnen.
Ernst, Bobbie en de rest nomineerden Eric Herdes uit Almere, hij is werkzaam in het VU ziekenhuis te Amsterdam op de polikliniek. Hij onderhoudt contacten met zijn patiëntjes op een zeer betrokken manier, geeft prikken als de beste, en de kleine patiëntjes lopen weg met hem.
Hans Klok nomineert Berry van Wijk (Merlin) uit Ouderkerk aan de Amstel, deze Amsterdamse marktkoopman, clown, goochelaar en entertainer treedt vele malen per jaar belangeloos op voor zieke, gehandicapte en andere kinderen in een achterstandssituatie. Kim-Lian van der Meij nomineert Marijke Sentges uit Maassluis. Deze moeder van twee kinderen die de ziekte van Duchenne hebben, heeft stichting On Wheels opgericht. Een prachtig initiatief waar inmiddels vele patiënten met een spierziekte profijt van hebben. Een rolstoelbus, vakantiecamper geschikt voor rolstoelen, een aangepast chalet, een rolstoelhockey vereniging niets is Marijke te gek.

Kortom alle kandidaten stuk voor stuk echte Kindervrienden, en voor stichting De Opkikker allemaal winnaars! Naast een prachtig kunstwerk gemaakt door glaskunstenares Lia Koster wordt de winnaar en de genomineerden een wervelende voorstelling aangeboden van het kerstcircus in Ahoy Rotterdam op 30 december aanstaande.

Nadere informatie over stichting De Opkikker is te vinden op www.opkikker.nl

Note; voor inlichtingen en of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met stichting De Opkikker, tel. 036-5386660 / 06-54375737, contactpersoon is Ruud Sliphorst.
e-mail: opkikker@hotmail.com

Uiteraard zijn de genomineerden, de winnaar en medewerkers van stichting De Opkikker beschikbaar voor een interview

23 dec 03 12:43