Gemeente Capelle a/d IJssel

Toezichthouders nu echt aan de slag

Toezichthouders nu echt aan de slag

Op donderdag 18 december werd het officiële startschot gegeven voor de Stichting Toezicht Capelle aan den IJssel. De samenwerkingspartners van de stichting ondertekenden die dag het convenant Stadstoezicht. Tijdens de bijeenkomst werd ook het nieuwe uniform van de Capelse toezichthouders getoond.

Eén van de belangrijkste taken die het huidige college zich ten doel heeft gesteld, is de gemeente Capelle aan den IJssel nog veiliger maken. Een nieuwe belangrijke stap is de komst van de Stichting Toezicht Capelle aan den IJssel, ontstaan uit een samenwerking tussen de politie Rotterdam Rijnmond - District Oost, Service Dienst Werk en de gemeente Capelle aan den IJssel. Met de inzet van toezichthouders maakt de stichting het mogelijk Capelle nog veiliger te maken.

De toezichthouders worden ingezet op plaatsen waar veel criminaliteit voorkomt, op plekken met overlastgevende hanggroepen, bij vervuiling, op de markt, in en rondom het openbaar vervoer en bij de kermis. Daarnaast vervullen toezichthouders een signaalfunctie ten behoeve van verschillende gemeentelijke diensten. Onveilige situaties, het ontstaan van vuilconcentraties of gebreken aan de openbare verlichting worden gemeld aan de betrokken instanties. De politie coördineert de inzet van de toezichthouders.