Politie Limburg-Noord

Mediaberichten dinsdag 23 december (13.00 uur)

Datum: 23-12-2003 Plaats: Limburg-Noord

Vuurwapens en drugs in beslag genomen

Blerick -- De politie heeft maandag tijdens een inval in een woning aan de Racinestraat twee arrestaties verricht, 2 vuurwapens en 40 kilo drugs in beslag genomen. Tevens werd een geldbedrag van circa 68.000 euro aangetroffen en in beslag genomen.

De politie had het vermoeden dat er vuurwapens aanwezig waren in de woning en stelde een nader onderzoek in. Twee bewoners in de leeftijd van 24 en 53 jaar werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau voor nader onderzoek. In de woning werd circa 36 kilo hash aangetroffen alsmede circa 5 kilo henneptoppen.

Ruim 3100 snelheidsovertredingen
Limburg-Noord -- De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week tijdens snelheidscontroles in de vier districten totaal 3111 bekeuringen opgemaakt voor het overschrijden van de maximum snelheid. Een overzicht:

District Venray -- Tijdens diverse controles op wegen in Venray, Ysselsteyn, Sevenum, Horst en America werden 858 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 km per uur op de Midden Peelweg in Sevenum waar 80 km per uur mag worden gereden.

District Weert -- Tijdens diverse controles op wegen in Weert, Heythuysen, Nederweert en Tungelroy werden 384 overtredingen waargenomen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km per uur op de Eindhovenseweg in Weert waar 70 km per uur de maximum snelheid bedraagt. De 25-jarige automobilist uit Weert moest meteen zijn rijbewijs bij de politie inleveren.

District Venlo -- Tijdens diverse controles op wegen in Venlo, Blerick, Tegelen en Belfeld heeft de politie 1468 bekeuringen opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur op de St. Urbanusweg in Venlo waar 50 km per uur mag worden gereden.

District Roermond -- Tijdens een snelheidscontrole op de Maastrichterweg in Roermond heeft de politie 401 bekeuringen opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur, de limiet bedroeg 50 km per uur.