Politie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District IJsselstreek

Persberichten van 22 december 2003 07.00 uur tot 23 december 2003 07.00 uur

Zutphen - 53 km/ uur...Rijbewijs ingevorderd

Het rijbewijs van een 46-jarige inwoner van Steenderen is op 22 december ingevorderd. De man reed omstreeks 16.30 uur met een snelheid van 133 km/uur over de Den Elterweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/uur.

Zutphen - Diefstal mobiele telefoon uit auto

Bij een inbraak op 22 december omstreeks 13.00 uur in een bedrijfsauto die geparkeerd stond aan de Tadamasingel is een mobiele telefoon weggenomen. Getuigen zagen dat twee jongens zich bij de auto ophielden, waarna één van hen een ruit van de auto insloeg en de telefoon wegnam. De getuigen konden niet voorkomen dat de jongens wegrenden.

Zutphen - Winkeldiefstal

Een 37-jarige man uit Zutphen is op 22 december omstreeks 11.00 uur aangehouden omdat hij bij een winkel aan het Stationsplein levensmiddelen onder zijn jas stopte en de winkel wilde verlaten zonder deze artikelen te betalen. Na verhoor is de man in vrijheidgesteld.

Lochem - Vuurwerk in beslaggenomen

Een 51-jarige inwoner van Lochem is op 22 december omstreeks 16.30 uur aangehouden op verdenking van handel in verboden vuurwerk. In een woning aan de Jacob van Ruysdaellaan werd door de politie naast een hoeveelheid verboden vuurwerk (vlinders, lawinepijlen en knalpatronen voor gasalarmpistolen) ook administratie aangetroffen waaruit bleek dat de man al enkele jaren handelde in verboden vuurwerk. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheidgesteld. Het vuurwerk zal worden vernietigd.

Einde berichten

Voor informatie:
Anton de Ronde, persvoorlichter, telefoon 0900 - 8844

---- --