Gemeente Zaanstad

Wormerland: Cacaobrand geblust, bedrijven en woningen weer in gebruik genomen

dinsdag 23 december 2003

Cacaobrand geblust, bedrijven en woningen weer in gebruik genomen

De cacaobrand bij ADM Cocoa in Wormer is geblust. Naar het zich gisteren liet aanzien, was er goede hoop dat in de nacht van 22 op 23 december het nablussen kon worden afgerond. In de loop van de ochtend zijn alle resterende brandhaarden gedoofd.

Om 07.00 vanochtend heeft de brandweer metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen. Uit deze metingen is gebleken dat het gebied weer veilig is. Er is nog wel sprake van stankoverlast, maar er is geen koolmonoxide meer aangetroffen.

Om 07.30 uur heeft burgemeester Tange van Wormerland na overleg met de brandweer het gebied weer opengesteld voor bedrijven.

Vervolgens is om 11.30 uur het gebied eveneens vrijgegeven voor gebruik en bewoning. De bewoners zijn bij hun terugkeer begeleid door een officier van de brandweer. Deze heeft in de betreffende woningen nog metingen gedaan om er zeker van te zijn, dat de bewoners veilig in hun woning kunnen verblijven. De gemeente en de brandweer zijn blij dat het gelukt is om de brand in elk geval voor de kerst te blussen.