Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 23/12 (07.00 - 13.00)

Fryslân 23-12-2003 - Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844.

Snitserdyk (N354): getuigenoproep na gevaarlijk inhalen Maandag omstreeks 17.40 uur reed een personenwagen over de Snitserdyk, in de richting van Sneek, tussen de afslag Oosterwierum en Dearsum. De bestuurder heeft diverse malen zeer gevaarlijk ingehaald. Dit werd gesignaleerd door een agent, die in zijn privé-auto eveneens gevaarlijk werd ingehaald. Hoewel het kenteken is genoteerd, komt de politie toch nog graag in contact met getuigen om de zaak helemaal duidelijk te krijgen cq sterker te maken. Het betreft een Peugeot 405 break, waarschijnlijk rood van kleur. Graag komt de politie dan ook in contact met eventuele getuigen van het gevaarlijk rijgedrag via het algemene nummer van de politie Fryslân, telefoon 0900 8844.

Harlingen: kluiskraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwe Vissershaven. Via het dak is men het pand binnengekomen. In het pand heeft men de kluis geopend. De buit bedroeg een redelijk bedrag aan euros. De technische recherche stelt een onderzoek in. Aangifte is gedaan door een 57-jarige inwoner van Emmeloord.