SKYRADIO

Luisteraars Sky Radio 101 FM hebben gekozen:

Last Christmas van Wham opnieuw dé kersthit van het jaar

Volgens de luisteraars van Sky Radio 101 FM is 'Last Christmas' van Wham wederom de kersthit van het jaar. De kerstsong uit 1984 is al jaren de meest gedraaide kerstplaat op Sky Radio tijdens de kerstdagen en is ook dit jaar nog steeds de populairste kersthit.

Vanaf eind november was de kerstkraker al diverse malen per week te horen en vlak voor kerst komt ie zelfs verschillende keren per dag voorbij. Het aantal kerstplaten wordt bij het naderen van Kerst sowieso opgevoerd. Op kerstavond zullen er in totaal 15 kersthits per uur gedraaid worden. Niet voor niets is Sky Radio in deze periode 'the Christmas Station'.

Nieuw tijdens deze Kerst is de Kerst Top 15, die door luisteraars op
skyradio.nl is samengesteld. De 15 platen worden op eerste kerstdag tussen 15.00 uur en 16.00 uur uitgezonden en op tweede kerstdag herhaald.
Hieronder staat de Kerst Top 15, samengesteld door luisteraars.


1 Last Christmas,Wham

2 All I Want For Christmas, Mariah Carey

3 Do They Know It's Christmas Time, Band Aid
4 Driving Home For Christmas, Chris Rea

5 Christmas Time, Bryan Adams

6 Happy X-Mas War Is Over, John Lennon

7 Flappie, Youp van 't Hek

8 Thank God It's Christmas, Queen

9 Merry X-mas Everyone, Slade

10 Lonely This Christmas, Mud

11 Wonderful Christmas Time, Paul McCartney
12 White Christmas, Bing Crosby

13 Santa Claus Is Coming To Town, Mariah Carey
14 Christmas Day, Dido

15 Feliz Navidad, Jose Feliciano

Volgens music director Sky Radio, Frans van Dun, worden er de laatste jaren maar weinig nieuwe kersthits uitgebracht. 'De echte kersthits stammen uit de jaren 80 en 90 omdat er te weinig nieuws op de markt komt. De laatste hit was van Mariah Carey en is alweer tien jaar oud. Een nieuwe kersthit is zeer welkom.' De afgelopen weken is Sky Radio zelf maar op zoek gegaan naar een nieuwe kersthit. Het nummer 'Mr. Snowman' van LILIAN D. JACKSON, zangeres in de succesvolle band Spargo, is een aardige kanshebber om een nieuwe kersthit te worden. Het nummer is bekend
geworden door de tv-commercial van TPG-post, waarin een 'postvrouw' een kaart bij een jongetje langs brengt, om hem vervolgens onder de mistletoe te kussen.

Sky Radio 101 FM
In juni verhuisde Sky Radio naar nieuwe etherfrequenties tussen 101.0 FM en 101.9 FM en wijzigde het radiostation haar naam in Sky Radio 101 FM. De kabelfrequenties bleven ongewijzigd. Sky Radio 101 FM is de enige echte non-stop muziekzender in Nederland zonder DJ's met elk uur nieuws, weer en verkeersinformatie.