Gemeente Den Haag

december 2003
Kerstconcert voor Haagse ouderen en gehandicapten (23 december)

Ruim 350 Haagse ouderen en gehandicapten wonen samen met hun begeleiders op Tweede Kerstdag de voorstelling bij van 'Chor Capella St. Petersburg', een Russisch koor met een middeleeuws Russisch-Orthodoxe muziekstijl. Het concert, dat om 14.30 uur begint in de Dr Anton Philipszaal, is een initiatief van de gemeente Den Haag, de directie van de Dr Anton Philipszaal/Lucent Danstheater en de Boodschappen Begeleidingsdienst (BBD).

GeĂŻnteresseerden konden kaarten voor het concert aanvragen via verpleeghuizen, verzorgingshuizen, gehandicaptenorganisaties en de BBD. De BBD ondersteunt bovendien bij het vervoeren en begeleiden van de gasten.

Het voorkomen en bestrijden van maatschappelijk isolement is een belangrijk speerpunt van het Haagse ouderen- en gehandicaptenbeleid. Tijdens een gesprek tussen de Haagse wethouder van Welzijn Jetta Klijnsma en de directie van de Dr Anton Philipszaal is het idee geboren om Haagse ouderen en gehandicapten uit te nodigen voor een voorstelling. Bovendien is het een initiatief dat aansluit bij dit jaar: het Europees jaar van mensen met een handicap.