Historisch Museum Rotterdam

Goed jaar voor Historisch Museum Rotterdam
datum : 23 december 2003

De medewerkers van het Historisch Museum Rotterdam kijken reikhalzend uit naar de bezoekerscijfers van de laatste week van het jaar. Het ziet er namelijk naar uit dat het museum dit jaar het aantal van 70.000 bezoekers gaat halen. Deze ruime stijging ten opzichte van vorig jaar is vooral te danken aan de resultaten van Museum Het Schielandshuis, dat zijn bezoekersaantal met maar liefs 25 % zag stijgen. Directeur Hans Walgenbach spreekt van een fraai resultaat.

Ondanks de warme zomer en het recordaantal zonne-uren liepen de bezoekersaantallen van het Historisch Museum Rotterdam -dat bestaat uit Museum Het Schielandshuis, de Atlas Van Stolk en Museum De Dubbelde Palmboom- dit jaar hoog op. In Museum Het Schielandshuis lieten vooral de laatste vijf maanden een sterke groei zien. Het bezoekersaantal verdubbelde in deze periode ten opzichte van vorig jaar.

Populair dit jaar was Het Geluk van de Huisvrouw, een tentoonstelling over reclamebeloftes en de nuchtere praktijk van het huishouden in de twintigste eeuw. De Atlas Van Stolk sloot hier succesvol op aan met het overzicht van reclameaffiches van de jaren vijftig en zestig in Gelukkige Vrouwen. Ook het museaal theater Stad van Rotterdammers dat dit jaar in première ging maakte veel reacties los. De bezoeker vindt deze volledig geregisseerde opstelling van de stadsgeschiedenis gewéldig of helemaal niets... Je moet het gezien hebben om te kunnen oordelen. In de laatste maanden van het jaar lokten de in november geopende expositie van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes en de sfeervolle tentoonstelling Katendrecht ook nog eens veel mensen naar het museum.

Museum De Dubbelde Palmboom bleef ondanks de aandacht voor Piet Hein en een succesvolle sinterklaasperiode wat achter in groei. De directie heeft er echter alle vertrouwen in dat de afgelopen weekend geopende expositie ...TIJD! een positieve invloed zal hebben op de bezoekersaantallen van 2004.