Gemeente Baarn

Bankje aan de Eemerwaard officieel in gebruik genomen

10-12-2003

Onder toeziend oog van een aantal donateurs heeft voorzitter Joop Hoogerheijde van de Stichting Behoud de Eemvallei een bankje aan de Eemerwaard in gebruik genomen samen met verantwoordelijk wethouder Jan Glastra van Loon. Vanaf het bankje heb je prachtig uitzicht over de Eemerwaard. Aanwezig waren de heer en mevrouw Bosters, mevrouw Van Krevel (allen donateurs) en de heer Koolmees (secretaris).

Wethouder Glastra van Loon vertelde dat een oudere dame hem aansprak: Ze was niet zo goed ter been en vroeg om een bankje bij de Eemerwaard om even uit te rusten, voordat ze naar de Eem liep. Ook de Stichting Behoud de Eemvallei vroeg om een bankje, omdat bleek dat veel ouderen daar behoefte aan hadden. Dat bankje is er nu dus gekomen! Gelijktijdig werd het opkomende onkruid onder de overige bankjes langs de Eem verwijderd. Zo kan met een kleine inspanning het leefgenot worden versterkt.
Het is een andere manier van werken: samen met buurtbewoners sneller kijken waar behoefte aan is bij onderhoud of groenbeheer, kijken of er budget beschikbaar is en dan actie nemen. In dit geval kon de gemeente snel actie ondernemen!

Voorzitter Joop Hoogerheijde bedankte de wethouder met een paar winterse fotos van de opkomende zon in de Eemerwaard. Hij voegde daar onder andere aan toe: Het is alweer vier jaar geleden dat hier op deze plek het idee geboren is om met de oprichting van een stichting te beginnen. Om dit oneindig mooie gebied te sparen voor heden en de toekomst want zoals jullie zelf kunnen zien, is het zelfs bij koude dagen toch goed toeven hier ! Daarom willen wij het college bedanken en met name wethouder Glastra van Loon, met de zeer snelle reactie op het verzoek van verscheidene ouderen aan het bestuur van de stichting Behoud de Eemvallei die dit naar het college vertaalde om op dit unieke punt, een bankje te plaatsen voor de ouderen om hier een rustpunt te vinden met zon prachtig uitzicht op de polders ! De heer Hoogerheijde vervolgde nog met een verzoek om de Eemerwaard nu echt en officieel op de kaart te zetten. En hij besloot met: We zullen de dag niet vergallen met het denkbeeld, dat er misschien over enige tijd verschrikkelijk grote windturbines geplaatst zullen worden, in dit toch unieke uitzicht over de Eemvallei. Maar ook hier weet de stichting Behoud de Eemvallei zich door de gemeente Baarn gesteund dat deze alles in het werk zullen stellen om dit te voorkomen. Nogmaals onze dank, voor deze fraaie bank !