Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (23/12)

Breda dinsdag 23 december 2003

Jongens met vuurwerk aangehouden

ETTEN-LEUR: Maandagmiddag heeft de politie van Etten-Leur op het Oderkerkpad drie jongens (17, 15 en 14 jaar) uit die plaats aangehouden. Het drietal was daar bezig met het afsteken van vuurwerk. Ook hadden zij een vuilnisbak in brand gestoken. De brand kon door de politieagenten met behulp van zand worden geblust. Na verhoor zijn zij met een Halt-verwijzing heengezonden. Het siervuurwerk dat zij nog in bezit hadden is in beslag genomen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen in een loods aan de Vossenberg een hennepkwekerij ontmanteld. Zij kreeg daarbij hulp van de brandweer om het pand op een veilige manier binnen te komen.

De professionele kwekerij op bedrijventerrein De Krogten bevond zich deels op de benedenverdieping waar 1500 planten stonden. In het kantoor op de eerste etage werden 1250 planten aangetroffen. De wijkagent kwam de kwekerij op het spoor door eigen waarnemingen en anonieme tips uit zijn wijk. De politie stelt een nader onderzoek naar de huurder van het pand. De kweekapparatuur en de planten zijn in beslag genomen.

Inbraak bedrijf

BREDA: De directeur van een bedrijf aan de Speelhuislaan heeft aangifte gedaan van diefstal. Tussen afgelopen vrijdag- en maandagmorgen heeft een dader kans gezien het bedrijf binnen te komen en zeven flatscreens te stelen. De politie stelt een onderzoek in.

Betaald met vals Eurobiljet

BREDA: Zondagavond is bij een benzinestation aan de Nieuwe Kadijk na het tanken betaald met een vals bankbiljet van 20 euro. Een medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Politie treft hennepkwekerij aan na tip

BREDA: De politie van team Vlaanderenstraat en het vuurwerkteam hebben maandagmorgen in een woning aan de Claas Persoonsstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam in actie na een anonieme melding dat er een hoeveelheid vuurwerk opgeslagen zou liggen in het pand. Op de vliering van het pand werden 545 planten aangetroffen. Er is geen vuurwerk aangetroffen. De bewoner is aangehouden en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. De planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Inbraak in schuurtjes

PRINSENBEEK: Maandag is bij de politie vier keer aangifte gedaan van diefstal of poging daartoe in een schuurtje. De inbraken vonden afgelopen weekend plaats. Aan de Blauwe Baan, de Brabantstraat en de Buitenwal zijn geen goederen weggenomen. Uit de schuur aan de Wildzang heeft de dader twee fietsen gestolen.

Inbraken in woningen

KLUNDERT: De afgelopen dagen heeft de politie van het team Moerdijk drie aangiftes van inbraak in woningen ontvangen. De inbraken vonden plaats aan de Houtzagerij, de Odastraat en de van Strijenstraat. De dader is de woningen binnen gekomen na het verbreken van een deur of raam aan de achterzijde van de woningen. Uit de woning aan de Odastraat werd een digitale fotocamera, een computer, geld en sieraden gestolen. In beide andere gevallen worden (nog) geen goederen vermist.

Bron: Henk Snepvangers