Openbaar Ministerie

23 december 2003

Politie zoekt getuigen overval woning Nieuwerkerk a/d IJssel



De politie Hollands Midden is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op bewoners van een woning aan het Prins Alexanderpad in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op woensdag 26 november 2003 omstreeks 05.00 uur werd het echtpaar overvallen, geslagen en geboeid. In Opsporing Verzocht van maandag 29 december komt de zaak aan de orde.

Een 62-jarige Nieuwerkerker verliet op 26 november om 5.00 uur zijn woning. Op het moment dat hij naar buiten stapte, werd hij door twee mannen met geweld zijn woning weer ingeduwd. Hij werd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op zijn hoofd geslagen en geboeid. De overvallers riepen om geld.
Zijn vrouw die boven in bed lag, werd door een derde overvaller eveneens met het (vermoedelijke) vuurwapen op het hoofd geslagen en geboeid. De mannen doorzochten vervolgens het hele huis en namen onder meer geld en sieraden mee.
De daders zijn mogelijk in een donkerkleurige Mazda weggereden. Op de internetsite van de politie Hollands Midden is een gedeelte van de buit (een horloge en waardevolle munten) te zien.

Uw tip
Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met het team Team Nieuwerkerk aan den IJssel van Politie Hollands Midden, afdeling Recherche; op telefoon nummer: 0900-8844 (0,13 Euro/minuut) of via faxnummer 0182-642645