Gemeente Westerveld

23-12-2003
Westerveld compenseert nadelig saldo van project "In één klap raak"

Het tekort van het project is veroorzaakt doordat het project, dat als doel een betere leefbaarheid op het platteland van Westerveld had, een langere looptijd kende. In 2003 liep het project nog door. Het college heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om het tekort van 34.000 euro voor rekening van de gemeente te nemen. De reden hiervoor is dat de uitvoerende instanties al de nodige bezuinigingen moeten verwerken. Project "In één klap raak"
"In één klap raak" stimuleerde verschillende initiatieven op het gebied van onder andere jeugd- en jongerenwerk en kinderopvang. In het project werkten Stichting Welzijn Westerveld, Stichting Speelwerk en de gemeente samen aan een betere leefbaarheid binnen de gemeente. De Stichting Bengelbus is één van de initiatieven die is opgezet onder de hoede van "In één klap raak". Ook de tijdelijke huisvesting van het jongerenwerk in Diever werd mede mogelijk gemaakt door het project. Het project heeft gelopen van juli 2000 tot en met december 2002. In maart 2003 is het eindverslag verschenen en verspreid. Nu is ook de boekhouding over het project afgerond.

Bezuinigingen
De instanties op het gebied van welzijn die binnen de gemeente Westerveld bestaan, krijgen in de komende periode met veel bezuinigingen te maken. Er wordt fors ingeleverd op het welzijnsbudget. Om dat budget niet verder te belasten, neemt de gemeente het nadelig saldo van het project voor haar rekening.