Gemeente Dordrecht


---

Gemeente levert afvalcontainers aan Bamenda

Carla Franken
Het college van Burgemeester en Wethouders stelt éénmalig EUR 20.000,-- beschikbaar voor de aanschaf en verscheping van 100 afvalcontainers voor Bamenda in Kameroen. De afvalcontainers in Bamenda zijn doorgeroest en moeten vervangen worden. Het vuilnisophaalsysteem in Bamenda komt uit Nederland. Daarom kunnen er alleen afvalcontainers vanuit Nederland gebruikt worden. In Kameroen zijn deze containers niet te krijgen of te maken.

Stedenband met Bamenda
De gemeente heeft in 1996 besloten om voor vijf jaar een stedenband aan te gaan met Bamenda. Op dit moment is de stedenband voor onbepaalde duur verlengd. De projecten die zijn gestart in Bamenda hadden als onderwerp afvalinzameling/compostering, werkloosheidsbestrijding, gezondheidszorg/aidsvoorlichting en infrastructuur. Voor de afvalverwerking in Bamenda wordt gebruik gemaakt van twee vuilnisauto's uit Dordrecht met bijbehorende afvalcontainers.

Aanpak internationale samenwerking
De gemeente blijft vasthouden aan de internationale samenwerking met haar partnersteden Bamenda, Varna, Recklinghausen en Hastings en de samenwerking met Dordrecht in Zuid-Afrika voort. De gemeente wil hiermee de bewustwording van de Dordtse bevolking vergroten van het leven in deze steden en het lokale bestuur in de 2e en 3e wereldlanden versterken. Versterking van het lokaal democratisch bestuur vindt plaats via kennisuitwisseling binnen meerjaren samenwerkingsprojecten. Deze projecten worden gefinancierd door de VNG vanuit het programma Gemeentelijke Samenwerking Ontwikkelingslanden (GSO).