Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Dinsdag 23 december 2003                                       
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Beroving

Een 14-jarige jongen uit Millingen a/d Rijn liep maandagmiddag op de Burchtstraat. Daar werd hij aangesproken door een ongeveer 17-jarige jongen die hem vroeg of hij E20,- kon wisselen. Toen de 14-jarige zijn portemonnee pakte nam de onbekende daar al het papiergeld uit. Dit was een bedrag van E 120,-. Toen het slachtoffer zijn geld terug wilde werd hij door de onbekende jongen bedreigd.


Woninginbraak

Maandag is ingebroken in een woning aan de 62e straat Weezenhof. De achterdeur was open gebroken. De woning is doorzocht. Nog niet bekend is wat er uit de woning gestolen is.


Blik op Veilig

Maandag is tussen 07.30 en 10.15 uur gecontroleerd op de St. Annastraat. Van de 2081 passanten reden 141 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.


Maandag is tussen 19.30 en 22.00 uur gecontroleerd op de Berg en Dalseweg. Van de 537 passanten reden 77 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.


Maandag is tussen 19.45 en 22.15 uur gecontroleerd op de Groesbeekseweg. Van de 942 passanten reden 48 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.


District Tweestromenland


Groesbeek - woninginbraak

Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Van de Veldeweg in Groesbeek. De voordeur van de woning was met grof geweld ingetrapt. De 36-jarige bewoner mist onder andere een DVD-speler met DVD's, een fototoestel en een leren jas.


District De Waarden


Zaltbommel - diefstal uit woning

Uit een woning aan de Morgental is tussen vrijdag 19 en zaterdag 20 december een laptop computer gestolen. Men is de woning vermoedelijk binnen gekomen door een niet goed afgesloten voordeur. De 39-jarige bewoonster deed aangifte.


Beesd - aanrijding met letsel

Een 16-jarige vrouw uit Beesd reed maandagmiddag met haar bromfiets over de Kerkstraat. Op de kruising met de Middenstraat verleende zij geen voorrang aan een bestelauto, bestuurd door een 22-jarige inwoner van Tilburg. De vrouw werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum in Utrecht.


Tiel - drie aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Een 43-jarige inwoonster van Tiel kwam maandagmorgen een winkel in het Zoutkeetstraatje binnen. Toen zij vond dat ze te lang op haar beurt moest wachten bedreigde zij een medewerker dat zij met haar hele familie terug zou komen om de medewerker "zijn tanden uit zijn mond te slaan". Toen deze medewerker daar niet van onder de indruk raakte verliet zij de winkel. Ongeveer een uur later kwam de vrouw terug met twee vrouwen en drie mannen. De hele groep nam direct een dreigende houding aan en begon het aanwezige personeel te mishandelen. Door andere medewrekers werd de politie gewaarschuwd die gelukkig snel ter plaatse was. Toen de groep de winkel verliet konden de drie vrouwen worden aangehouden. De mannen die bij deze groep hoorden wisten te ontkomen. De aangehouden verdachten zijn vrouwen uit Tiel van 43, 25 en 23 jaar oud. Zij zijn ingesloten. Naar betrokkenheid van andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld.


Well - ongeval met letsel

Een 22-jarige inwoonster van Ammerzoden reed maandagavond over de Bernseweg. Door de gladheid raakte zij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht en is overgebracht naar het Carolusziekenhuis in Den Bosch. Een 26-jarige inwoner van Ammerzoden, die bij haar in de auto zat raakte door de botsding bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijdt. Hij is met beenletsel overgebracht naar het GZG in Den Bosch.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39