Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente

Naam: Chantal Westerhoff: 053-4555588

Verstoteling wordt politiehond

Dierenbescherming kwam ex-baasje op het spoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hengelo

Op zaterdag 15 november j.l. kwam er een melding bij de Politie Twente van een loslopende hond op de Haaksbergerstraat te Hengelo. De hond zou op de rijbaan komen wat verkeersgevaarlijke situaties zou opleveren. De hond werd echter niet aangetroffen door de gealarmeerde agenten.

De dag erna, op zondag 16 november, was de bedoelde hond aan komen lopen bij het dierenopvangcentrum aan de Zilverstraat te Hengelo. Er kwam tevens een tip binnen dat de hond door iemand uit de auto was gezet. Het betrof een 10 maand oude reu, kruising Mechelse herder. De zaak werd door de inspectie van de Dierenbescherming opgepakt. Zij hebben een persbericht met foto van de hond opgesteld en naar de media verspreid. Naar aanleiding hiervan zijn er meerdere tips binnen gekomen.

Door de tips werd een 20-jarige man uit Hengelo verdacht. De verdachte heeft op donderdag 27 november j.l. een verklaring afgelegd. De man, het baasje, verklaarde dat hij de hond naar het dierenopvangcentrum wilde brengen maar dat de hond hem 'ontsnapt' was. (Het opvangcentrum in Hengelo aan de Zilverstraat is zodanig ingericht dat deze alleen katten opvangt.) Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft een misdrijf gepleegd in de 'Gezondheids en Welzijnswet' voor dieren (onthouden van de nodige verzorging). De man moet ook de gemaakte kosten van het asiel betalen. De hond maakt het prima. Hij is inmiddels geadopteerd door een burger en is nu in opleiding als politiehond. (bps: 03-149622.)

Puppies gevonden

Naar aanleiding krantenartikel kwam betreffende vindster aan het politiebureau voor nadere toelichting

Hengelo

In de T.C.-Tubantia van vrijdag j.l. stond een artikel over puppy's die uit een auto waren gegooid. De vrouw die dit gezien had en zich over de puppy's ontfermde, heeft zich vanochtend gemeld met haar verhaal en een inspectrice van de dierenbescherming bij de Politie Twente. De twee levende puppy's verkeren in goede gezondheid en verblijven op een goed adres. De politie Twente stelt samen met de dierenbescherming een onderzoek in naar deze ergerlijke vorm van dierenmishandeling. De pups zijn op zaterdag 13 december '03 omstreeks 16.40 uur op de Deurningerstraat te Hengelo uit de auto gegooid. Op het moment dat dit gebeurde was het slecht weer. De puppy's zaten in een doos. Twee puppy's hebben het niet overleefd. De rode auto, waaruit de puppy's werden gegooid reed verder in de richting van Deurningen. De Politie Twente en de dierenbescherming zijn op zoek naar getuigen. Men kan bellen met het normale politienummer: 0900-8844 of anoniem bellen met 0800-7000 (bps: 03-165543)


---- --