Provincie Drenthe

Oproep tot het indienen van aanvragen voor subsidiëring door de provincie Drenthe

De provincie Drenthe werkt aan een zakelijker en meer resultaatgericht subsidiebeleid. De provincie vertaalt hiertoe de doelen van provinciaal beleid in concrete te behalen resultaten. Voor de uitvoering van het voor de periode na 2004 te formuleren beleid op de terreinen

Cultuur, Monumentenzorg, Welzijn en Zorg

nodigt de provincie instellingen die in aanmerking willen komen voor subsidie van de provincie, uit om zich aan te melden.

Wie kan aanvragen?
Aanvragers moeten voldoen aan de volgende voorwaarden.
- De aanvrager heeft rechtspersoonlijkheid (aanvragen van rechtspersonen in oprichting worden niet in behandeling genomen).
- De aanvrager is werkzaam in de hele provincie Drenthe of in een groot deel daarvan en is van provinciale betekenis op een of meer van de genoemde terreinen.

- De aanvrager beschikt aantoonbaar over de deskundigheid die nodig is voor de uitvoering van provinciaal beleid.

Hoe wordt subsidie aangevraagd?
De aanvraag wordt ingediend op een formulier dat verkrijgbaar is bij de hieronder vermelde contactpersoon. Op verzoek wordt het formulier toegestuurd of gemaild.
Het aanvraagformulier dient vergezeld te gaan van het volgende.
- Een productbegroting, omvattende een overzicht van alle voor het boekjaar geraamde baten en lasten van de aanvrager, voorzover deze betrekking hebben op de activiteiten dan wel producten waarvoor subsidie wordt aangevraagd en waarbij de baten en lasten gespecificeerd zijn per activiteit/product of cluster van activiteiten/producten; verder geeft de begroting een (globale) vergelijking aan met de begroting van het lopend boekjaar en de gerealiseerde inkomsten en uitgaven van het jaar, voorafgaand aan het lopend boekjaar.

- Een overzicht van te leveren prestaties in het jaar 2005.
- Zo mogelijk een (meerjarig) beleidsplan, waaruit ten minste blijkt welke doelstellingen van het instellingsbeleid zijn en welke resultaten en effecten de instelling nastreeft en een meerjarenbegroting.

- Een afschrift van de actuele statuten, alsmede een afschrift van de geldende inschrijving van de aanvrager in het handelsregister.
- Indien de aanvrager, of zijn rechtsvoorganger(s), in 2002 rechtspersoonlijkheid had(den), de gecontroleerde jaarrekening(en) 2002 van de aanvrager of zijn rechtsvoorganger(s). De aanvraag is vóór 1 maart 2004 in ons bezit. Aanvragen die op of na
1 maart 2004 worden ontvangen, worden niet in behandeling genomen.

Nadere informatie
Voor vragen over de aanvraag of over de procedure kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de Productgroep Cultuur en Welzijn, de heer G. Bosschers, telefoonnummer (0592) 36 57 49, e mail g.bosschers@drenthe.nl.