Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 23 december 2003

Drie netbeheerders Nuon fuseren tot Continuon Netbeheer

De drie netbeheerders van Nuon gaan verder onder één naam: NV Continuon Netbeheer. De drie partijen zijn daartoe vandaag formeel gefuseerd tot één netbeheerder voor het hele Nuon-verzorgingsgebied. NV Continuon Netbeheer beheert het gas- en elektriciteitsnetwerk in Noord-Holland, Gelderland, Friesland, Flevoland en een deel van Zuid-Holland.

Met de juridische fusie verdwijnen de namen EWR Netbeheer BV en Noord West Net NV. Het opereren van de netbeheerders onder één naam schept vooral duidelijkheid voor klanten in Noord-Holland en Zuid-Holland. Zij hadden tot vandaag twee netbeheerders. EWR Netbeheer en Noord West Net voor elektriciteit en Continuon Netbeheer voor gas. Daarnaast brengt de fusie efficiëntievoordelen met zich mee.

Continuon Netbeheer komt met de fusie tegemoet aan de afspraak met de DTe om te fuseren tot één netbeheerder. Voor de medewerkers van de drie voormalige netbeheerders heeft de samenvoeging geen consequenties.

Over Continuon Netbeheer
Continuon Netbeheer is verantwoordelijk voor de aanleg, onderhoud en beheer van het gas- en elektriciteitsnet van energiebedrijf Nuon. Ook is ze verantwoordelijk voor het distribueren en transporteren van elektriciteit en gas voor iedereen die dit wil produceren of afnemen.