Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (23/12)

Bergen op Zoom, 23 december 2003

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: Uit een woning aan de Colijnspolder is maandagnacht ingebroken. De daders kwamen via de achterdeur binnen door de knippen op de deur met kracht te verbreken. Hierna heeft men de benedenverdieping doorzocht en een geldbedrag, identiteitspapieren en een fototoestel weg te nemen. Op het moment van de inbraak lagen de bewoners op de bovenverdieping te slapen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Inbraak auto

BERGEN OP ZOOM: Tussen zondag en maandag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Franklinstraat. Uit deze auto is onder andere gereedschap weggenomen. Het portierslot werd ontwricht. In een auto die geparkeerd stond aan de Dumontsdreef is maandagnacht ingebroken. Beide portiersloten en een ruit zijn vernield. Uit de auto is niets gestolen.
Tevens werd dinsdagmiddag ingebroken in een auto die geparkeerd stond op het Stationsplein. Ook hier is een ruit ingeslagen. Er is geluidsapparatuur weggenomen.

(2x) Inbraak bedrijf

ROOSENDAAL: Uit een bedrijf aan de Borchwerf is maandagavond een tas gestolen. Op het moment dat de bedrijfsleider van het pand aanwezig was werd hij door een personeelslid gewaarschuwd dat er een vreemde man rondliep. Toen de bedrijfsleider polshoogte ging nemen bleek zijn tas met daarin een laptop en een geldbedrag te zijn gestolen. De man was inmiddels al verdwenen.

Uit een bedrijf aan de Hogerwerf is maandagavond omstreeks 18.00 uur een geldkistje met inhoud en een portemonnee gestolen. Doordat de voordeur van het pand niet op slot was en het aanwezige personeel elders in het pand aanwezig was kon de dader ongezien het geldkistje en een portemonnee uit een bureaulade wegnemen.

Poging inbraak auto

ROOSENDAAL: Maandagnacht is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Dr. van Dregtplein. De dader heeft een gat gemaakt in het portier waarna getracht werd de deur te openen. Buiten de vernieling van de buitenspiegel en het rechter spatbord werd er niets uit de auto meegenomen.

Diefstal uit caravan

ST. WILLEBRORD: Dinsdag is bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit een caravan. De caravan stond geparkeerd achter op het erf van bewoners van de Emmastraat. Tussen vorige week woensdag en vrijdagavond is er in de caravan ingebroken en werden diverse goederen gestolen, waaronder een televisie, een radio/cd-speler en enkele vloerkleden. De totale waarde is onbekend.

Bron: Nicolette Bovenhorst