Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/12)

Oosterhout, dinsdag 24 december 2003

Politie vordert rijbewijs in van wegpiraat
WIJK EN AALBURG: De politie vorderde het rijbewijs in van een 24-jarige inwoner van Wijk en Aalburg. Hij reed maandag 22 december om 13.15 uur wel heel erg snel over de Provincialeweg-Oost. De politie klokte hem met een snelheid van 144 km/u. Terwijl ter plaatse een toegestane maximale snelheid van 80 km/u geldt. Daarnaast pleegde de man een gevaarlijke inhaalmanoeuvre en overschreed de witte doorgetrokken streep. Het rijbewijs is opgestuurd naar de Officier van Justitie.

Agenten vangen loslopende hond op autosnelweg
GILZE: Op 22 december omstreeks 12.00 uur kreeg de politie het bericht dat er op de autosnelweg A-58 een loslopende hond het verkeer in gevaar bracht. De agenten kregen de bewuste hond in het oog ter hoogte van Lage Aard. Vanuit veiligheidsoogpunt is het verkeer op de rijbaan van Tilburg naar Breda stilgezet, ter hoogte van Shell Molenheide en in de tegenovergestelde richting ter hoogte van de oprit komende vanuit Bavel. Hierdoor hadden de agenten de gelegenheid om de hond uit de middenberm te halen. Na enkele minuten het verkeer weer vrij gegeven. Het ging om een zwarte Rottweiler, vermoedelijk een reu. De eigenaar had zijn hond als vermist opgegeven. Het dier was s-ochtends uit zijn kooi ontsnapt. De politie bracht de hond bij de Bavelse eigenaar terug gebracht.

Brandweer en wijkagenten controleren horeca
GILZE EN RIJEN: Minder aanmerkingen dan de voorgaande jaren. Dat is de conclusie van de brandweercommandant en de wijkagenten nadat zij de afgelopen twee dagen 19 restaurants en cafés in de gemeente controleerden met het oog op de komende feestdagen. En de bijzonderheden die er waren, konden allemaal onmiddellijk worden opgelost, aldus de brandweercommandant. De preventieve controle vond voor het derde achtereenvolgende jaar plaats in het kader van integrale samenwerking tussen brandweer en politie. Er is speciaal gelet op kerstversieringen en nooduitgangen. Het doel hiervan is om de veiligheid en het veiligheidsgevoel te vergroten. De gecontroleerde bedrijven werden vooraf aangeschreven. De reacties van alle ondernemers op deze actie zijn positief. Ook in de periode voor carnaval vinden soortgelijke controles plaats.

80 kilometer te snel: rijbewijs kwijt
RAAMSDONKVEER De politie heeft op 23 december omstreeks 02.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 26-jarige inwoner uit Rijswijk(Nb). De man nam een rotonde linksom en reed vervolgens binnen de bebouwde kom van Raamsdonksveer 130 km/u en daarna op de autosnelweg A-27 circa 190 km/u. De man bleek wel alcohol te hebben genuttigd, maar bleef bij een blaastest onder de 220 ug/l. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en uiteraard is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Politie arresteert inbreker op heterdaad
WAALWIJK: De politie arresteerde maandagnacht 23 december rond 02.30 een inbreker. Dit gebeurde op aanwijzing van een medewerker van een beveiligingsbedrijf. De inbreker werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in het magazijn van een bedrijf aan de Tuinstraat. De verdachte vertelde dat hij een vrachtauto in Tilburg Noord had gestolen daarmee naar het Waalwijkse bedrijf was gereden. Via een dakraam klom hij het magazijn binnen.Toen de beveiligingsmedewerker breekgeluiden hoorde, schakelde hij de politie in. De verdachte is een 47-jarige Tilburger. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Proces-verbaal voor vuurwerkhandelaar
OOSTERHOUT: De politie maakte maandagmiddag 22 december proces-verbaal op tegen een
vuurwerkhandelaar aan de Zandheuvel. Het bedrijf beschikt over een vergunning om consumenten vuurwerk te verkopen op 29, 30 en 31 december. De vergunningvoorwaarden waren enkele dagen geleden gecontroleerd door de gemeentelijke toezichthouder. Het bedrijf kreeg daarbij een waarschuwing omdat circa 1200 kilogram vuurwerk niet goed opgeslagen. Bovendien was het vuurwerk al uit de beschermende verpakking gehaald. Dit levert een extra gevaarzetting op en is in strijd met de vergunning. Het bedrijf kreeg vervolgens de kans om de zaak in orde te maken en te handelen volgens de vergunningvoorwaarden. Bij de nacontrole op maandag 22 december bleek dat het bedrijf nog steeds in overtreding was. De politie heeft daarom proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Jeroen Steenmeijer