Politie Zaanstreek-waterland


17:48 22-DEC-03
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Ernstige gevolgen mislukte beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een poging beroving waarbij een 51-jarige Zaandamse ernstig gewond is geraakt. De vrouw fietste omstreeks 17.45 uur bij het spitstunneltje. Toen zij bovenaan de spitstunnel een geparkeerde vrachtwagen passeerde, sprongen daar twee jongens achter vandaan. Zij trokken vervolgens de vrouw van haar fiets en probeerden haar tas te grijpen. Omdat het handvat om haar stuur zat, lukte dit in eerste instantie niet. Het duo staakten een tweede poging de tas te bemachtigen toen er een andere fietser aan kwam rijden en gingen ervandoor. Deze fietser verleende vervolgens eerste hulp aan de vrouw en ook een passerende automobilist schoot te hulp. Het slachtoffer werd per ambulance naar ziekenhuis de Heel gebracht, waar een complexe heupbreuk werd geconstateerd. Hieraan zal de vrouw moeten worden geopereerd, waarna zij zal worden overgebracht naar een verzorgingstehuis om daar te revalideren.
Getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de Decentrale Recherche via 075-6271140.

23.45 22-DEC-03
loc.:KOOG AAN DE ZAAN MOLENWERF

Vernieling van o.a. politieauto door vuurwerk

In de nacht van maandag op dinsdag zijn op een aantal plaatsen met behulp van vuurwerk vernielingen gepleegd. Bij een winkel aan de Gedempte Gracht in Zaandam werd omstreeks 00:50 uur door middel van vuurwerk een raam zwaar ontzet. Tevens werd door de ontstane druk het raam van de naastgelegen winkel vernield.
Aan de Zaanweg in Wormerveer werd, vermoedelijk omstreeks 01.30 uur een parkeermeter vernield door een stuk vuurwerk in het retourbakje te stoppen. Hierdoor werd het binnenwerk van de automaat vernield.
In Koog aan de Zaan werd omstreeks 23.45 uur door een lawinepijl zware schade toegebracht aan een politieauto, die geparkeerd stond op de parkeerplaats naast de apotheek aan de Molenweg. Het vuurwerk sloeg een gat van ongeveer 20 bij 20 cm in het dak. Daarnaast raakte de dakinstallatie en het interieur van de auto beschadigd. De politie looft een beloning van E 500,- uit voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Men kan bellen met politiewijkteam Zaandam-West via 0900-8844.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-231203


01:08 23-DEC-03
KOOG AAN DE ZAAN, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
05:28 23-DEC-03
ZAANDAM, WESTERWATERING
Drankrijders
In Zaandam werd in de nacht van maandag op dinsdag twee drankrijders aangehouden. Een 24-jarige vrouw uit Heemskerk had de limiet maar liefst tweeëneenhalf keer overschreden en moest haar rijbewijs inleveren. De automobiliste viel op omdat zij slingerend over de Provincialeweg reed. In de Westerwatering in Zaandam werd dinsdagochtend vroeg een 43-jarige bestuurder uit Zaandam aangehouden omdat hij met een grote slok op achter het stuur van zijn auto zat. Agenten zagen de auto van de man met hoge snelheid over de Czaar Peterstraat rijden en zetten daarop de achtervolging. In de Westerwatering kon de man staande worden gehouden. Na enig verzet werkte de man uiteindelijk toch mee aan een blaastest. Nadat hij was aangehouden voor het rijden onder invloed, wilde hij opnieuw niet meewerken. Uiteindelijk belandde de drankrijder toch op het politiebureau, waar bleek dat hij ruim twee keer zoveel drank op had als toegestaan. Tegen de Zaandammer is proces-verbaal opgemaakt.

07:45-11:20 22-DEC-03
KATWOUDE/ MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
58 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N247 werden maandag twee snelheidscontroles gehouden. In Katwoude werd maandagochtend een hoogste snelheid van 138 km per uur gemeten. Van alle passanten reed drie procent harder dan de toegestane 80 km per uur. Tussen 19:00 uur en 20:30 uur werden bestuurders in Middelie gecontroleerd. Eén op de tien bestuurders hield zich niet aan de snelheid (80 km per uur). De hoogste snelheid bedroeg 114 km per uur.


---- --