Openbaar Ministerie

Ressortsparket Amsterdam, 23 december 2003

Intrekking cassatie in Clickfondszaak

De Advocaten-Generaal bij het Gerechtshof in Amsterdam hebben, evenals S., een van de verdachten in het Clickfondsonderzoek, besloten het cassatieberoep tegen het arrest van het hof in Amsterdam d.d. 4 april 2003 in te trekken. S. werd veroordeeld tot een (1) jaar gevangenisstraf voorwaardelijk met proeftijd van 2 jaar en een geldboete van 2.000.000 (twee miljoen) euro.

Het Openbaar Ministerie heeft tot intrekking besloten vanwege de ernstige gezondheidsproblemen van S. Deze hebben de doorslag gegeven boven juridische redenen die aan het cassatieberoep ten grondslag lagen. De gezondheidsproblemen zijn bij herhaling aangetoond en hebben ook het Gerechtshof bij zijn arrest van 4 april 2003 aanleiding gegeven een geheel voorwaardelijke vrijheidsbenemende straf op te leggen. De principiële punten die de Advocaten-Generaal in de cassatiememorie aan de orde zouden stellen, zullen door het Openbaar Ministerie in een aantal andere cassaties in de Clickfondszaak aan de Hoge Raad worden voorgelegd. Tevens is niet te verwachten dat door het tijdsverloop na cassatie en de gezondheidstoestand van verdachte bij een eventuele hernieuwde feitelijke behandeling in appèl na verwijzing, een hogere straf opgelegd zal worden.

Naast dit persbericht worden door het OM geen nadere mededelingen gedaan over de intrekking van de cassatieberoepen en de strafzaak tegen S., behoudens voorzover in redelijkheid van belang in de nog lopende strafzaken uit het Clickfondsonderzoek.

Inlichtingen:
Mw. mr E.C. Leuftink
Parketvoorlichter ressortsparket Amsterdam
020-5412689