Gemeente Smallingerland

Jaarwisseling 2003-2004: laten we het leuk houden! 23 december 2003

Onlangs hebben medewerkers van gemeente, Wijkbeheer, Stichting Welzijn Smallingerland, Brandweer, Politie en SVS de koppen bij elkaar gestoken om afspraken te maken over de komende jaarwisseling. Deze afspraken zijn vooral gemaakt om te grote risicos te voorkomen, evenals schade aan milieu en aan openbaar- en privé-bezit.

De komende dagen en vooral ook op oudejaarsdag zullen de buurtteams van Wijkbeheer, Politie en SVS extra letten op het slepen met en verzamelen van milieugevaarlijke stoffen of grote hoeveelheden brandbare materialen. In dit opzicht doen wij ook een beroep op u als inwoner van de gemeente: wanneer u signaleert dat er grote hoeveelheden brandbare materialen worden verzameld, of wanneer er wordt gesleept met milieugevaarlijke stoffen zoals autobanden, vragen wij u dit door te geven aan de politie, telefoon 0900-8844.

Wanneer op oudejaarsavond vreugdevuren worden gebouwd op plaatsen die de openbare orde en veiligheid in gevaar brengen, doet u er ook goed aan om de politie te bellen op het bovenstaande telefoonnummer. In geval van grote risicos of levensgevaar belt u uiteraard 112.

Als iedereen een oogje in het zeil houdt en in actie komt wanneer situaties uit de hand dreigen te lopen kan dit veel schade en ellende voorkomen. Daarom de oproep aan iedereen: laten we het leuk houden!

Wij wensen u een prettige en veilige jaarwisseling toe.